USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Чехія збільшить квоту для українських заробітчан майже вдвічі, – ЗМІ

20 Січня 2019 09:29
Щорічна квота для українців, які приїздять до Чехії за роботою, має зрости до 40 тисяч осіб.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на Hospodářské noviny.

Так званий Режим Україна діє в Чехії з 2016 року. Він дозволяє працевлаштуватися 25 тисячам українців.

Чеська фірма знаходить в Україні відповідного працівника, після чого звертається до підприємницьких структур. Вони допомагають працедавцям оформити документи через консульство у Львові.

Проте, зі зростаючим інтересом чеських компаній зростає також термін очікування в чеському консульстві в Україні: в середньому він становить близько трьох місяців.

Якщо кількість заявників в Україні перевищує щомісячний ліміт (зараз це близько 1600 працівників), решта заявок автоматично перемістяться на наступний місяць. Тому підвищення щорічних квот на ввезення робітників прискорить цей процес.

Нововведення буде коштувати чеському урядові майже 96 мільйонів чеських крон (3,7 мільйона євро), а починаючи з 2020 року витрати зростуть до 105 мільйонів крон щорічно (4,1 мільйона євро).

Подвоєння ліміту робочих віз для українців підвищить потребу і в урядовцях, які їх будуть опрацьовувати. МВС Чехії планує відкрити 110 нових посад, МЗС – 7 місць, до них долучаться 15 нових інспекторів праці.

Саме залучення робітників з України може стати головною темою обговорень під час січневого візиту в Україну міністра закордонних справ Чехії Томаша Петрічка.

Як повідомлялося раніше, українці, які працюють на території Чехії, переказали на Батьківщину найбільше грошей порівняно з іншими іноземцями, які працюють в Республіці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus