USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Челябінський метеорит отримав ім`я

18 Лютого 2013 10:05
Російські вчені запропонують для уральського метеорита назву «Чебаркуль», під якою його включать до Міжнародного каталогу метеоритів.

Про це повідомив «РІА Новости» член комітету РАН з метеоритів, працівник Уральського федерального університету Віктор Гроховський.

За повідомленням ГУМВС у Челябінській області, близько семи уламків метеориту, що вибухнув у небі розлетілися в різні боки, один з них впав в озеро Чебаркуль, утворивши ополонку діаметром близько восьми метрів. Навколо ополонки були зібрані дрібні уламки чорної твердої речовини, а вчені комітету з метеоритів підтвердили їх метеоритне походження.

«Він буде запропонований (під цією назвою). Найближчий населений пункт - це Чебаркуль, а правила говорять, що називати слід за найближчим населеним пунктом», - сказав Гроховський.

Вчений пояснив, що для присвоєння назви дані про метеорит повинні бути спочатку опубліковані в бюлетені міжнародного метеоритного товариства. «Пройде місяці два-три, це не так просто: треба зробити грамотний опис англійською, провести поглиблений аналіз - до ізотопного складу, визначити точну класифікацію, і коли вона буде опублікована, тоді тільки (буде присвоєно назву)», - сказав фахівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
зaгрeб Показати IP 18 Лютого 2013 10:40
Какая страна такие и название.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus