USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні цьогоріч вже понад три тисячі осіб змінили ім’я

28 Квітня 2021 10:45
В Україні 3 391 особа змінила своє ім’я за три місяці поточного року.

Про це інформує Міністерство юстиції України у Фейсбуці.

«За перші три місяці 2021 року 3 391 особа змінила своє ім’я. Саме стільки відповідних актових записів було складено органами державної реєстрації актів цивільного стану за вказаний період», - йдеться в повідомленні.

Упродовж минулого року такою послугою скористались 12 528 громадян, інформують у Мін’юсті.

Водночас у відомстві нагадують про причини, коли особі можуть відмовити у зміні імені, а саме - у разі здійснення стосовно заявника кримінального провадження або його перебування під адміністративним наглядом; наявності у заявника судимості, яку не погашено або не знято в установленому законом порядку; офіційного звернення правоохоронних органів іноземних держав про оголошення розшуку заявника та подання заявником неправдивих відомостей.

Послуга зі зміни по батькові та зміна імені коштує 5 грн 10 копійок, при повторній зміні імені чи по батькові треба буде заплатити 51 грн.

1 січня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо права фізичної особи на заміну по батькові», згідно з яким змінювати на власний розсуд своє прізвище, ім'я та (чи) по батькові дозволяється з 16 років.

З 14 років дозволяється змінити своє прізвище, ім'я та (або) по батькові за згодою батьків чи піклувальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus