USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ченців УПЦ МП зобов'язали покинути Києво-Печерську лавру

10 Березня 2023 20:53
Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» розриває договір про оренду з УПЦ МП.

Про це йдеться у повідомленні Києво-Печерської лаври.

«Між Національним заповідником «Києво-Печерська лавра» ... та Свято-Успенською Києво-Печерською лаврою (Чоловічий монастир) Української православної церкви ... укладено Договір № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, заповідник попереджає про розірвання договору з 29 березня 2023 року на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформаційної політики від 9 березня.

У лаврі просять УПЦ (МП) до 14 березня надати список представників від монастиря у кількості двох – трьох осіб «для включення до складу комісії з приймання-передачі державного майна, що буде утворена за наказом органу управління державною установою».

Як повідомляли, наприкінці 2022 року заповідник «Києво-Печерська лавра» поінформував УПЦ (МП), що з 1 січня не продовжує з нею договір користування Успенським собором та Трапезною церквою.

5 січня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що за результатами роботи спеціальної комісії ухвалено рішення про передачу державі Успенського собору і Трапезної церкви.

Ткаченко також заявляв, що держава, відповідно до законодавства, не передаватиме безплатно своє майно у довгострокове користування релігійним організаціям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 10 Березня 2023 21:09
Сподіваюся, вони прорахували всі ризики, коли воїни, прихожани УПЦ прийдуть в Києво-Печерську Лавру, а їм скажуть, що тут тепер тільки ПЦУ. Удачі.
Що ж до Всезнайко Показати IP 10 Березня 2023 23:49
Що ж, доведеться цивілізовано скинутись на оренду і буде там упц
Іра до Всезнайко Показати IP 11 Березня 2023 12:08
Воїни, яких вбивають ракети московського патріархату будуть захищати попів-вбивць. Не меліть дурниць!
Анонім до Іра Показати IP 11 Березня 2023 13:57
ОЦЕ не...ЗНАЙКО -йому одинаково.він з тих особливо сільських бабів .яким сказали . що УПЦ.не продовживши .що мп.і вони тупо вірять .що ім говорить піп..не звертаючи уваги на те .що гундєєв освяти війну .яка вбиває украінців.
Анонім Показати IP 10 Березня 2023 22:40
занесуть касу в потрібне місце і все повернуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus