USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцькрада: законний демонтаж ринку зупинили через бездіяльність поліції, його продовжать згодом

5 Лютого 2020 10:08
Через бездіяльність поліції та неспроможність забезпечити громадський порядок на Старому ринку в Луцьку демонтаж завершити не вдалося, а працівники муніципальної варти отримали ушкодження різного ступеня. Одного з них госпіталізовано у нейрохірургічне відділення Луцької міської клінічної лікарні. Пошкоджено й техніку, якою здійснювали демонтаж, повідомили у Луцькій міській раді.

У зв’язку з тим, що керівництво поліції не може забезпечити дотримання громадського порядку, безпеку громадян та виконання рішень міської ради, Луцька міська рада буде порушувати перед Міністерством внутрішніх справ України питання щодо невідповідності займаній посаді начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги.

Луцькою міською радою прийняте рішення від 29.01.2020 № 69/1, яким комунальному підприємству «Луцькі ринки» припинено право постійного користування земельною ділянкою на вул. Глушець,1. Цим же документом зобов’язано припинити дію договорів оренди торгівельних місць до 02.02.2020 року і очистити до 03.02.2020 року земельну ділянку шляхом демонтажу від розміщених там тимчасових споруд та конструкцій.

На ринку панує антисанітарія, часто торгівля здійснюється з порушенням санітарних норм. Підприємці масово ухиляються від сплати податків до бюджету. Зокрема, минулого року під час перевірки виявили 50 працівників, які взагалі не оформили трудові відносини і 45 осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без належно оформлених документів. Ще 442 торгові місця взагалі не обстежили, люди з них втекли або ж просто закрили контейнери.

Підприємців Старого ринку неодноразово попереджали про необхідність перевезти тимчасові конструкції та майно, запропонувавши для переїзду місця на ринку «Новий» на пільгових умовах.

Напередодні проведення демонтажу посадовцями міської ради було проведено нараду з представниками Луцького ВП ГУНП у Волинській області, ГУНП у Волинській області та патрульної поліції щодо забезпечення безпеки й дотримання громадського порядку.

Увечері, 4 лютого, департамент муніципальної варти приступив до примусового демонтажу незаконно встановлених конструкцій, однак цьому підприємці завадили.

Бездіяльність поліції, що перебувала на місці та неспроможність забезпечити громадський порядок і безпеку призвели до того, що демонтаж завершити не вдалося, а працівники муніципальної варти отримали ушкодження різного ступеня. Одного з них госпіталізовано у нейрохірургічне відділення Луцької міської клінічної лікарні. Пошкоджено й техніку, якою здійснювали демонтаж.

Поліція стала на сторону натовпу невідомих осіб, а не закону, та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради.

У зв’язку з тим, що керівництво поліції не може забезпечити дотримання громадського порядку, безпеку громадян та виконання рішень міської ради, міська рада буде порушувати перед Міністерством внутрішніх справ України питання щодо невідповідності займаній посаді начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги.

Кілька сотень громадян, які здійснюють торгівлю, в тому числі – незаконну, на самостійно захопленій ділянці не будуть тримати в заручниках усе місто та лучан, які прагнуть бачити на площі перед Замком Любарта гарну, доглянуту, туристично привабливу територію, а не брудний смітник.

Осіб, які нанесли тілесні ушкодження працівникам департаменту муніципальної варти та пошкодили техніку для демонтажу, зафіксовано на відеокамеру. Луцькою міською радою будуть спрямовані заяви в прокуратуру для відповідного реагування.

Демонтаж буде продовжено до повного виконання рішення міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Андрій Іванович Показати IP 5 Лютого 2020 10:21
до чого тут поліція. Рішення міської ради це не рішення суду і не закон, поліція там була для охорони громадського порядку і не допущення побоїща що вона і зробила...Хочу нагадати, що демонтаж палаток на майдані теж почався з виконаннаня рішення міської ради...нагадати чим це закінчилося...???
r до Андрій Іванович Показати IP 5 Лютого 2020 10:39
Тим, що зробили собі гірше? І так два рази?
Заробітчанин до Андрій Іванович Показати IP 5 Лютого 2020 18:38
Ну ти вже порівняв. Угомонись ФАНТАЗЬОР!!
Цікавий Показати IP 5 Лютого 2020 10:29
крутий розворот на полІцію!
кузя Показати IP 5 Лютого 2020 10:33
а чому незаконне будівництво ЖК"ЕГОЇСТ" ніхто не зупиняв і демонтаж не проводив?
Юра Показати IP 5 Лютого 2020 10:34
Розігнати той ринок негайно, бардак, є влада чи ні. 200 підприємців керує Луцьком ?
Анонім до Юра Показати IP 5 Лютого 2020 10:49
Влади не має. Дивіться щоб завтра не прийшли із грейдером до вашого місця роботи, або місця проживання і почнуть зносити все, бо їм захочеться на цьому місці побудувати розважальний центр. І 200 підприємців не керують містом, а відстоюють свої права і своє майно.
Анонім до Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 11:10
У вас немає майно. Майно є в громади міста
Людмила до Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 13:36
То нехай ця громада завтра забере у Вас житло, якщо у "нас не має майна".
Лучанинн до Юра Показати IP 5 Лютого 2020 11:00
Коментатори керують містом? Є Музичко чи ні? ні..
Олег до Лучанинн Показати IP 6 Лютого 2020 14:21
Не згадуй МУЗИЧКА він, на відміну від вас був мужиком!!!
Олена до Юра Показати IP 5 Лютого 2020 14:15
Ви віддаєте накази?)))
самовар Показати IP 5 Лютого 2020 10:50
все має відбуватися в законний метод чого кричати або оправдовуватись як не крути торговому центру бути а народ ...народ прийдеш завтра або в жовтні
до Андрія Івановича Показати IP 5 Лютого 2020 10:53
На скільки я розумію, місто, в особі міської ради, є власником земельної ділянки. Достатньо припинення договору і не потрібно рішення суду, щоб добросовісний орендар покинув територію у визначений власником землі термін. Інше питання, що орендар вважає, що оренда дає право власності, тоді це питання вже не юриспруденції. Тепер що, кожен квартировинаймач буде свої вимоги виставляти до орендодавця (власника квартири), якщо тому набридне недоброякісний орендар?
Анонім до до Андрія Івановича Показати IP 5 Лютого 2020 11:11
нажаль, "базарники" цього не можуть зрозуміти і говорять про "своє" майно
Лучанин Показати IP 5 Лютого 2020 11:06
А на Ковельській, 17 самовільне захоплення ділянки і розпочато земляні роботи !!! Чого мовчимо ?
Анонім до Лучанин Показати IP 6 Лютого 2020 20:09
А на Ковельській, 17 земля у власності)
псих Показати IP 5 Лютого 2020 11:15
ей владо розваліть сізо більше гекра в центрі. слабо .
лучанка Показати IP 5 Лютого 2020 11:23
Новий ринок розташований поруч з обїздною дорогою там дуже жваве місце, а не якесь безлюддя, Переїхали б спокійно і обживались на новому місці, тим більше, що майже всі торгові місця там уже викуплені, Покупці помаленько будуть підтягуватись,Треба наробити такої бучі, 35 років назад на місці теперішнього ЗАВОКЗАЛЬНОГО РИНКУ також був пустир треба дивитись в майбутнє а не бойкотувати переїзд,,,
1 Показати IP 5 Лютого 2020 11:29
базарникам тра перекрити кисень - відрізати світло і замурувати тоді самі розповзуться
Анонім до 1 Показати IP 5 Лютого 2020 12:38
чому ж ви не там де все відбувається, йдіть туди і відстоюйте свою позицію, відрізайте світло і замуровуйте людей, то дійсно буде шо показувати туристам, писати всі мастаки
ігор луцький Показати IP 5 Лютого 2020 11:41
Поліцейських знову хочуть крайніми зробити.А вони знають,як люди потім в центрі міста можуть на коліна поставити.
ВВК Показати IP 5 Лютого 2020 11:56
Хлопцям, що керували бульдозерами - респект!!!
до ВВК до ВВК Показати IP 5 Лютого 2020 12:27
Хлопцям, що керували бульдозерами - респект!!! - приходь і допомагай, якщо відстоюєш інтереси міста то відстоюй до кінця. А тоді і побачим.... чи продовжиш свої коментарі.
Народна прокуратура Показати IP 5 Лютого 2020 13:04
Бездіяльність керівництва поліції? Вже забули, як поліцію (тоді ще міліцію) ставили на коліна у 2014 і вимагали, щоб вона була з народом? Який дурень тепер буде проявляти ініціативу, якщо завтра знов оголосять ворогом народу і влаштовуватимуть люстрації-переатестації? Поліція - з народом!
Луччанен Показати IP 5 Лютого 2020 13:11
Жаль,що влада Януковича нічого не навчила
I Показати IP 5 Лютого 2020 13:39
Примусовий демонтаж це тільки через суд. А здіснення самозахисту своїх прав це інше. Здійснюючи самозахист своїх прав треба дотримуватися звичаїв ділового обороту. Іншими словами при самозахисті своїх прав не можна порушувати права інших осіб..
я Показати IP 5 Лютого 2020 16:26
Ну вже не перший Рік мова ведеться за перенесення! Все Небуде там базару!!!!! Потрібно зрозуміти! Надіємось що "Все що робиться-це на краще"!
ОЛЬГА Показати IP 5 Лютого 2020 16:46
ПОЧНЕМО З ТОГО ЩО В ЛУЦЬКУ ДАВНО НЕМАЄ ВЛАДИ А ТІ ЩО ТАМ СИДЯТЬ ПЛЮЮТЬ НА ЛЮДЕЙ І СЬОГОДНІШНІ ПОДІЇ ЦЕ ПІДТВЕРДИЛИ.
Фантомасенко Показати IP 5 Лютого 2020 17:17
Не дбає міська влада про робочі місця. Драмтеатр прибутку не приносить, а таке економічно перспективне місце займає. Будівлю розібрати, поставити "черепахи". Купа робочіх місць, навіть акторів можна працевлаштувати. Жаль Ластівка полетів у більш хлібні краї. Якраз для нього мічце директора базару.
Лучанин88 Показати IP 5 Лютого 2020 17:57
Скільки вже можна? Невже в центрі міста є місце для такого гадюшника? Для чого ці ігри??? Приїхала серйозна техніка, міліція, корд, і знесли базар за один день. До базарників: я не користуюсь вашими послугами вже давно: неякісний одяг ,гуманітарка та їжа незрозумілого походження мене не цікавлять. Розумію, що вам хочеться заробляти як і раніше, але так не може бути далі. Хочете торгувати своїм мотлохом? Їдьте за гпз, подалі від цивілізованого міста. Не хочете - шукайте іншу роботу. Я за швидкий, силовий та повний розгін!
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 18:02
Як не дбає тож не на вулицю вигнали є базар хто це любить то і туди поїде
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 18:04
Ви вже за учили лякати влада Януковича і т д розігнати всіх сьогодні годину 100 метрів іхав
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 18:04
Розігнати всіх і все вже замучили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus