USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бруд і антисанітарія: як «Ревізор» не рекомендував Старий ринок у Луцьку

9 Квітня 2018 22:22
Бруд, антисанітарія, але точні ваги - це далеко не все, що побачила знімальна група проекту "Ревізор.Магазини" восени 2017 року на Старому ринку у Луцьку. Про це йшлося у програмі "Ревізор.Магазини" від 9 квітня, передає В24.

Нагадаємо, 4 жовтня 2017 на Центральний ринок Луцька завітала команда програми «Ревізор» «Нового каналу». Підприємці на інспекцію відреагували вкрай агресивно – почали перешкоджати зйомці, викликали поліцію та закрили торгові точки.

МОЛОЧКА І КУРЯТИНА - ОДНЕ БІЛЯ ОДНОГО

Ведуча Наталія Кудряшова завітала на Старий ринок у Луцьк. І щойно зайшовши на територію ринку була приголомшена - молочні продукти продають із м'ясом в одному павільйоні, що категорично заборонено.

Під пильний погляд ведучої одразу потрапила продавець Оксана, яка торгує молочними продуктами. І перше, що запитує Наталія Кудряшова: "Чи є належні документи?".

Та у продавчині документи знайшлись.

"Ветеринарний лікар перевіряє худобу, нам видають документи. Я їх от сюди чіпляю, щоб люди бачили", - каже продавчиня Оксана.

Натупною "жертвою" ведучої стала продавчиня курятини.

Ведуча зазначає, що на курятині немає печатки, яка б свідчила, що м'ясо побувало у лабораторії. Відтак, на прилавку - курка, яка не пройшла лабораторних досліджень, отже невідомо чи вона придатна для споживання.

Наталія Кудряшова відзначила, що у курки жовтуватий жир, тобто вона справді є домашньою.

"Вам слід краще обсмалювати м'ясо, місцями тут є пір'ячко. А курку ви продаєте на брудній таці. Краще підстеліть пакетик..." - зазначає ведуча "Ревізору".

СКИСЛА СМЕТАНА ТА СИР, НАД ЯКИМ ЛІТАЮТЬ ГОЛУБИ

Тим часом знімальна група помічає жінку у білому халаті. Вона - місцевий ветлікар Валентина Василівна. Тож жінки разом йдуть перевіряти наступні прилавки. Цього разу - зі сметаною та домашнім сиром.

Лікар одразу зазначає, не раз наголошувала продавцям, що торгувати на газетах - заборонено. Проте вони і чути цього не хочуть.

Натомість Наталія Кудряшова запитує у ветлікаря, чому молоко і птиця продаються в одному павільйоні?

"Це дирекція ринку вирішує, вони видають місця", - зазначає у відповідь Валентина Василівна.

Тим часом ведуча наголошує, що сметану продають на прилавках без холодильника. Тож, скоріш за все, при несприятливій температурі. Це підтверджує перевірка - 15,9 градусів, при нормі 6 градусів максимум.

До того ж, пакетики із сиром відкриті, а зверху літають голуби...

На захист продавчині стають покупці.

"Ми схвалюємо це. Ми йдемо сюди, тут можна поторгуватись, а в супермаркетах ціна не така", - каже одна із лучанок-покупців.

А "Ревізор" попрямував далі.

ШТОВХАНИНА ІЗ ПРОДАВЦЕМ ТА ПРИЛАВКИ БІЛЯ ТУАЛЕТУ

Знімальна група підійшла до одного із прилавків, де продають м'ясну продукцію. Але продавчиня виявилась не надто привітною. Зі словами "Що ви тут робите за моїм прилавком? Заберіть камери!" жінка виштовхала ведучу, через що вона впала на підлогу.

Раптом на ринку з'являються правоохоронці. Оглянувши документи знімальної групи, з якими було усе в порядку, поліцейським нічого не залишилось, як дозволити продовжити ревізію.

"За прилавком - холодильники. Позаду продавця - морозильна камера. В морозильнику - щось змерзлось, чи то печінка, чи то ікра..." - продовжує ведуча "Ревізору".

Вона зауважує, що хоч м'ясо не протерміноване, проте стікерів на ньому немає. Холодильник - страшенно брудний. Ще один холодильник біля прилавку - з іржавою поверхнею, а зверху - особисті речі продавчині.

"Відчинити на повну не можна, бо хлам. Всередині - м'ясо. Проте на продуктах - ні одного стікера", - зазначає Наталія Кудряшова.

На прилавку вона бачить чимало курячих голів, кісток і лап у пластикових тазиках. Поруч - брудна вода у відрі і повна антисанітарія.

"М'ясо продається без холодильника. Хоча їх навколо - кілька. А мясо біля вітрини не прикрите. Його треба зберігати при температурі максимум 6 градусів. а тут - 14,9", - каже ведуча.

Дорогою до виходу жінка помічає механічні ваги механічні, які мають показувати точну вагу.

"Хоч щось світле - не обважують у цьому царстві антисанітарії", - підкреслює ведуча.

Та раптом - ще одна неприємність. Туалет. Він має бути за 25 метрів від найближчого місця продажу їжі. Проте на Старому ринку від туалету до сала на прилавку - 2,6 метра.

ВИСНОВОК

"Ми провели ревізію. Вперше бачили таке товарте дикунство - молочка птиці і туалет в 10 раз ближче, ніж має бути. Бруду вистачає", - підсумовує ведуча.

"Ревізор.Магазини" 100% не рекомендує Старий ринок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 9 Квітня 2018 23:15
До чого ця важлива,минулорічна новина?Заплатили щоб знов тему підняти?Очі закрити на інші проблеми?Займіться краще перевіркою пожежної безпеки в торгових центрах.
121 Показати IP 9 Квітня 2018 23:19
Без політики!!! Можливо хтось за ринок бо ціни дешевші. Але одного разу взяв домашній сир і дитана 1.3 рочки про.ралася і проблювалася. Думав збіг. Через місяців 3 взяв крилець курячих. Я дружина і старша дитина просралися. Добре що не гірше. Більш нічого там не купую. раджу купувати мясомолочку у знайомих з села. А якщо таких немає то шукати через знайомих!!! Світ маленький)))
Анонім Показати IP 10 Квітня 2018 00:23
ото хтось лапу на участок де ринок знаходеться , хоче положити
РОЖИЩАНИН Показати IP 10 Квітня 2018 09:23
ВСІ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗНАЮТЬ ЩО ЦЕ НЕ РИНОК А ПРІТОН----ТАМ ТРЕБА ЗРОБИТИ ПАРК...АБО ЩОСЬ ЩО ВІДПОВІДАЄ ТРЕТЬОМУ ТИСЯЧОЛІТТЮ...
вовк до РОЖИЩАНИН Показати IP 10 Квітня 2018 14:34
ТИ лошара в свому мухо?ранську зроби парк .Г@ВНО З ХЛИВА ВИКИНЬ землю з пид пазурив вичисть а тоди до парку.
ввв до вовк Показати IP 10 Квітня 2018 23:25
Ти не вовк, ти шакальонок нікчемний !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus