USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через борги лучан опалювальний сезон в обласному центрі під загрозою зриву

16 Серпня 2020 09:00
Опалювальний сезон у Луцьку під загрозою зриву. А все через мільйонні борги «Луцьктепла» перед «Волиньгазом». Гроші комунальне підприємство заборгувало за розподіл газу.

Чи будуть лучани з теплом цієї осені – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Компанія «Волиньгаз» хоче стягнути через суд із державно-комунального підприємства «Луцьктепло» 12 мільйонів гривень заборгованості. Окрім цього, підприємству нараховано штрафні санкції, а це понад 400 тисяч гривень. Кажуть, що у разі непогашення боргів мають повне право припинити надання послуги з розподілу природного газу населенню обласного центру Волині.

Фінансовий директор «Волиньгазу» Андрій Тимчишак стверджує: опалювальний сезон справді під загрозою.

«При наявній заборгованості ми не зможемо надавати послугу розподілу з початком опалювального сезону. Відповідно, він не розпочнеться вчасно, якщо заборгованість не буде погашена. В разі виграшу в суді, в чому я не сумніваюсь, ми докладемо всіх зусиль для стягнення цих коштів», – запевнив він.

У ДКП «Луцьктепло» пояснюють, що не мають грошей на оплату послуг з розподілу газу, бо ж їм, своєю чергою, населення не заплатило за надані послуги. Заборгованість лучан перед комунальним підприємством – 98 мільйонів гривень.

«Через своєчасну оплату в підприємства може знятися проблема по розрахунках з «Волиньгаз» і обленерго, – пояснює директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський. – Якщо лучани не платять, і дехто думає, як декларували певні посадові особи, що заборгованість спишуть, то марно на це сподіватись».

Заразом директор «Луцьктепла» впевнений, що завдяки фінансовій підтримці Луцької міської ради підприємство виборсається з боргової ями і опалювальний сезон розпочнеться вчасно й без перебоїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Отакої Показати IP 16 Серпня 2020 09:20
Кошти з бюджету міста в Луцьктепло,як в чорну діру,скільки це роблять і все марно.Або працюйте,або банкрут.
Хіхі хаха до Отакої Показати IP 16 Серпня 2020 12:48
А от перед місцевими виборами знайдеться чарівник, такий собі Девід Коперфільд, який все з опаленням порішає, а лучан попросить (можливо не на пряму) проголосувати за нього.
Народна прокуратура Показати IP 16 Серпня 2020 09:29
Скільки пам'ятаю, щороку одна і та ж пісні про зрив опалювального сезону. Вже дістали, чесне слово! Скільки ви можете тероризувати людей? Не здатні забезпечити нормальну роботу - ініціюйте перед урядом і міською радою створення міні-котелень чи індивідуального опалення, щось робіть!!!
ігор луцький до Народна прокуратура Показати IP 16 Серпня 2020 10:48
З таким дибільним законодавством найближчим часом нічого не зміниться.Людина не має права встановити автономку.А декілька сусідів в нашому будинку мають борг за опалення понад 100000 грн..Роками не платять і користуються послугою.
Гав Показати IP 16 Серпня 2020 09:52
Який хороший директор, який вміє тільки просити гроші у міській раді,а міська рада дає,бо ж як визнати те,що призначили нетямущого телепня керувати кризовим підприємством.Збирай речі,Іван Анатолійович,докерувався до ручки!!!!!А там і міськрада не краща-одні барани.
Glover Показати IP 16 Серпня 2020 10:12
А в мене конвектори!
гровер до Glover Показати IP 16 Серпня 2020 21:13
а в мене лампи натрієві
луцький Показати IP 16 Серпня 2020 10:37
Кожен рік одне й те ж саме :) А тут ще ы вибори перед сезоном... От ы будуть на цьому кандидати грати, хто "врятуэ" лучан выд холоду :)))
я Показати IP 16 Серпня 2020 10:38
Якби люди всі оплачували щомісячно нараховані в опалювальний період послуги, то ті, хто їх дійсно щомісячно оплачує не страждав би від тих, хто цього не робить, а ведеться на різні обіцянки держави, щось там відтерміновувати (не списати ж) в періоди карантину. А якщо більшість просто плює на те, що зобовязаний заплатити, а тільки хоче все мати і нічого для цього самому не зробити (заплатити, або ж оформити субсидію, чи розстрочку оплати), то страждає від таких все місто
Василь до я Показати IP 16 Серпня 2020 15:32
Проблема не в населенні(завжди буде деякий відсоток неплатежів)-а в недолугому управлінні.І в зацікавленності окремих осіб все більше вижимати коштів з міського бюджету. В європейських країнах опалювальні котельні(квартальні обо ЦТП) макс. наближені до споживача.А наші 2 луцькі котельні.які обслуговують більше 70% споживачів,знаходяться на відстані 2-3км від споживача.Це були промислові парові котельні південного і північного промисловіх районів величезної потужності,яка тепер непотрібна.Тепловтрати астрономічні!!!!І ці тепловтрати оплачує населення при зарплаті менеджмента Луцьктепла в тисячу доларів.Без зміни підходу до вирішення технічних,економічних питань може бути провал в забезпеченні населення теплом,особливо в Завокзальному районі.
Василь Показати IP 16 Серпня 2020 11:58
Якщо увсіх європейских країнах успішно працює централізоване опалення-то нам потрібно шукати причини своїх неполадок.Це може бути некомпетентність Луцьктепла-потрібно міняти менеджмент.Це непроплата за тепло-чому знову юрвідділ цього підприемства не чешется??? Якщо влада не реагує і не проведе реорганізацию Луцьктепла-то навряд чи вона набере достатню балів перед виборами такими повідомленнями в пресі.
Наталка Показати IP 16 Серпня 2020 14:12
як гроші збірати за опалення так індивідуально, а як послугу надавати так колективно??? я плачу гроші і я хочу отримати послугу, а чужі борги мене не цікавлять!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Оля Показати IP 16 Серпня 2020 18:15
Ви дістали.Я плачу чесно.Комунізм давно закінчився. ВІДЛЮЧАЙТЕ БОРЖНИКІВ ВІД ОПАЛЕННЯ.А ми повинні його отримати.Дайте дрзвіл на автономне.Ми не повинні страдати.21 століття надворі.
Василь до Оля Показати IP 17 Серпня 2020 09:15
Шановні пані!!Не все тут так просто. 1.Потрібно котельні приблизити до споживача.як роблять всі міста України.Тобто,збудувати хоча би 2 котельні в районі житл. масиву підшипникового заводу.Навіть СКФ відмовився від тепла цієї котельні! А в Завокзальному районі потрібні 4-5 таких квартальніх котелень. Але все впирається в траси газу до цих котелень. 2.Проплата за тепло залежить від роботи претензійної служби,яка не чешеться. 3.Найбільш економічне все-таки централізоване опалення.Але його,як і все потрібно робити руками,які ростуть з плеч. 4.ІТП,на які Луцьктепло покладає великі надії,можуть вилізти боком половині будинків Завокзального району,де не буде встановлено ІТП. 5.Всі будинки міста розбалансовані внаслідок помилок проектів,заміни радіаторів,зашламованості радіаторів і стояків.Температура теплоносія і перепад тисків не відповідає тех.вимогам.
Експерт Показати IP 18 Серпня 2020 03:58
Пфф, шо ви всі мелете? Які гроші, яка корупція? Перетворити ваші гроші в фантікі не складає проблем. І хай мерзнуть! Може мізки на місце встануть, кажуть холод людину в реальність повертає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus