USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Через кроплення полів на Тернопільщині отруїлося 250 людей

21 Вересня 2018 10:50
Жителі села Іване-Пусте були змушені звернутися за допомогою до лікарів. Після того, як в їх регіоні покропили поля, вони занедужали. Самопочуття погіршилась у щонайменше 80 дітей.

Новину передає «Преса України».

У селі Іване-Пусте Борщівського району сталось масове отруєння людей. Близько 250 селян, 80 з яких – діти, почали скаржитись на запаморочення і нудоту. За їх словами, такі симптоми з’явилися після того, як відбулось окроплення полів з літака.

За даними місцевих ЗМІ, поля у регіоні почали кропити 18 вересня. У село прибули фахівці з обласного лабораторного центру і Держпродпотребслужби.

«Відразу після цього у всіх селян різко погіршилося самопочуття. А зараз ситуація досягла критичного рівня», – відзначають ЗМІ.

Тим часом ситуацію коментують місцеві жителі. Зоряна Кравчук розповіла, що її дитина три дні страждала від діареї. Лікар сімейної медицини амбулаторії Володимир Буляк зауважив, що більшість людей знають або ж здогадуються про причину такого стану – окроплення полів соняшника.

«Коли пролітає літак, через дві години починає відчуватись запах», – додав місцевий мешканець Василь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus