USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через пандемію в крайній бідності опиняться ще 115 мільйонів людей, – ООН

3 Грудня 2020 21:15
Найглибша глобальна рецесія з часів Великої депресії та скорочення світової економіки завдала потужний удар по найвразливішим верствам населення, що призвело до різкого зростання показників крайньої бідності у світі.

Про це сказав голова Генеральної Асамблеї ООН Волкан Бозкір, відкриваючи спеціальну сесію щодо відповіді на виклики пандемії, повідомляє Укрінформ.

«Очікується, що крайня бідність у глобальному масштабі зросте вперше за останні 20 років. В умовах крайнього зубожіння опиниться ще 115 мільйонів людей», – зазначив Бозкір.

Він уточнив, що припинилося надходження іноземних інвестицій, скорочуються обсяги торгівлі, експорту, надходження від туризму. «Кожна країна відчула на собі цей тиск», – зауважив голова Генасамблеї ООН.

Ситуацію погіршує гуманітарна криза. «Голод досяг безпрецедентних масштабів та загрожує найбіднішим у світі верствам населення», – підкреслив Бозкір.

Для того, щоб подолати виклики нинішньої пандемії та бути готовими до можливих сценаріїв у майбутньому, вже зараз потрібно вирішити цілий комплекс завдань. Насамперед, за його словами, потрібно забезпечити рівний доступ до вакцини для всіх країн, зміцнити політичні та ресурсні можливості для рівномірного розподілу препаратів, захистити найбільш вразливі країни від економічної кризи, забезпечити умови для комплексного й стійкого відновлення в усьому світі.

У цьому зв’язку Бозкір закликав країни-члени об’єднати зусилля, створити інвестиційні фонди, посилити внески в соціальні послуги та системи охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus