USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Перед допитом мера Черкас у місто ввели військову техніку: поліція каже, що це планове чергування

4 Травня 2020 08:15
На вулицях Черкас з’явилася військова техніка і Нацгвардія. Сталося це напередодні протесту на підтримку міського голови Анатолія Бондаренка.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав активіст Станістав Коломієць, повідомляє Страна.

«Сьогодні вдень я опублікував заклик до людей прийти завтра під Головне управління Нацполіціі в Черкаській області, де повинен був відбутися допит міського голови Анатолія Бондаренка, і висловити йому свою підтримку. Однак менше ніж через годину після моєї публікації допит скасували, "перенісши на невизначений термін" - очевидно злякалися масової акції», – розповів він.

За словами активіста, через кілька годин на вулицях міста з’явилася військова техніка Нацгвардії. Одна з машин зупинилася біля його будинку. Під час діалогу з чоловіком усередині машини виявилося, що бійці підсилюють патрулювання, однак причину не назвали.


Пізніше на офіційній сторінці Черкаської ОДА в Facebook керівник ГУНП в Черкаській області Віталій Куратченко пояснив ситуацію.

«Кожен день (і сьогодні не виняток) Нацгвардія спільно з поліцейськими залучаються з 16.00-22.00 на заходи публічної безпеки. Щотижня керівництво ГУНП підписує графік планових чергувань. Це звичайна практика, додаткових сил на вулицях міста немає», – йдеться в повідомленні.
Куратченко заявив, що на відео, яке опублікували в мережі всього одне авто.

Як повідомлялося, міська рада Черкас із 1 травня послабила карантин, відкрили парки та літні майданчики ресторанів. Рішення ухвалили у звʼязку з численними зверненнями підприємців, які зазнають величезних збитків.

Пізніше стосовно мера міста порушили кримінальну справу, а міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Бондаренко «загрався».

Президент Володимир Зеленський попередив Бондаренка та очільників українських міст про відповідальність за дострокове послаблення карантину, передавши «полумʼяний привіт» від МВС та СБУ.

Згодом Бондаренко розповів про «погрози з Офісу президента» та чому послабили карантин попри рішення уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Г Показати IP 4 Травня 2020 08:36
Так вони в 2024 році і вибори будуть проводити.
думка Показати IP 4 Травня 2020 09:07
Правильно роблять! Сепаратизм на корню треба присікати! Нехай-би той недомер спробував таке у Італії, Іспанії або Китаї вчинити!
TR до думка Показати IP 4 Травня 2020 09:46
Ти зебобік???
Лучанин. Показати IP 4 Травня 2020 10:29
Якщо кожний мер не буде виконувати рішення уряду то буде ще більша анархія в державі.
Валерій Показати IP 4 Травня 2020 12:17
Хоч один мер тверезо мислить....
Андрій Показати IP 4 Травня 2020 12:31
Та мер Черкас якийсь недолугий, недай Бог нам таке як в німеччині чи італії- ми всі вимремо разом з нашою системою ох здоров'я. І у нас помирати будуть не тисячами а сотнями тисяч. Бачишно який. Нам рано децентралізацію бо місцеві князьки думають що море по коліна
Сергіц Показати IP 4 Травня 2020 16:52
Краще вмерти від кашлю, як з голоду! А скажіть умніки, що у нас було в грудні січні... Всі садки, школи були на карантині, а чого? В деяких садках були хворі 100%!!!!дітей разом з вихователями. Ага, х..н зна що.... Тоді чомусь страшно не було? А тепер боїтесь. Навіщо та мова, якщо вона не про любов.... Мер молодець, ДУМАЄ!!!
Народ України до Сергіц Показати IP 5 Травня 2020 14:50
Цілком з Вами згоден. Пора косити зелень під корінь, а потім викорчувати, перекопати на перегній.
ТОЛ Показати IP 4 Травня 2020 18:41
Меру респект

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus