USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Через поразки на фронті від Кремля відвертаються пропагандисти, в РФ змінився інформпростір, – ISW

3 Жовтня 2022 08:20
Поразки Росії в Харківській області та Лимані докорінно змінили російський інформаційний простір, і тепер пропагандисти почали критикувати військове керівництво РФ та скаржитися на відсутність прозорості щодо перебігу війни.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни, передає УП.

«Поразка Росії в Харківській області та Лимані в поєднанні з неспроможністю Кремля ефективно та справедливо провести часткову мобілізацію докорінно змінюють російський інформаційний простір.

Спонсоровані Кремлем ЗМІ та російські мілблогери – відома спільнота Telegram, що складається з російських військових кореспондентів, колишніх довірених осіб і націоналістів – сумують через втрату Лимана і водночас критикують бюрократичні провали часткової мобілізації.

Джерела в Кремлі та мілблогери пояснюють поразку навколо Лимана та Харківської області нездатністю російських військових належним чином забезпечити та посилити російські сили на півночі Донбасу і скаржаться на відсутність прозорості щодо перебігу війни», – зазначено у звіті ISW.

Деякі гості сильно редагованих програм кремлівського телебачення, які вийшли в ефір 1 жовтня, навіть критикували рішення російського президента Володимира Путіна анексувати чотири українські області.

Читати ще: Халепа з офіцерами: курсантів у Росії достроково випускають з академії просто на фронт

Кремлівські пропагандисти вже не приховують свого розчарування проведенням часткової мобілізації, часто обговорюючи незаконну мобілізацію деяких чоловіків і звертаючи увагу на такі проблеми, як алкоголізм серед новомобілізованих.

Дехто, виступаючи в прямому ефірі по телебаченню, висловив стурбованість тим, що мобілізація не створить сили, необхідні для відновлення ініціативи на полі бою, враховуючи низьку якість російських резервів.

Російський інформаційний простір суттєво відхилився від наративів Кремля та міністерства оборони Росії про те, що ситуація загалом під контролем.

Відзначають, що поразка Росії біля Лимана спричинила навіть більше плутанини та негативу в російському інформаційному просторі, ніж відхід росіян з Києва, острова Зміїного чи навіть Харкова.

Вплив Лимана, ймовірно, більший, оскільки росіяни тепер бояться бути мобілізованими.

Критика на федеральних російських каналах після ухвалення Кремлем закону, який загрожує росіянам до 15 років ув’язнення за «дискредитацію армії» є дуже незвичайною подією для пропагандистських шоу Кремля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus