USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через відключення апаратів ШВЛ у лікарні на Львівщині померли двоє хворих

29 Листопада 2020 15:49
28 листопада поліцейські отримали інформацію, що у Жовкві на Львівщині через відсутність електропостачання в реанімації місцевої лікарні померло двоє людей, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції Львівської області.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів у Жовківській лікарні. Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті стала дихальна недостатність.

За вказаним фактом слідчі Жовківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість) та ч.2 ст 119 (вбивство через необережність) ККУ.

«Встановлено, що 27 листопада в період від 17.50 до 19.10 було відсутнє електропостачання у Жовківській районній лікарні. В цей час у реанімаційному відділенні померли двоє місцевих мешканців віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті – дихальна недостатність», – йдеться у повідоменні.

Правоохоронці встановили, що у лікарні є два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла, проте їх не використали.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко визнав, що через відсутність електропостачання в лікарні на Львівщині померло двоє пацієнтів, які знаходилися на апаратах ШВЛ.

За його словами, коли в лікарні зникла електроенергія, то генератори, які спеціально передбачені для таких випадків, не увімкнулися. Медикам довелося робити пацієнтам вентиляцію легень вручну, за допомогою дихальних мішків, намагаючись замінити дію апаратів ШВЛ. Проте оскільки стан хворих був важкий, їх не вдалося врятувати. Електропостачання було відсутнє близько однієї години.

У свою чергу голова ЛОДА Максим Козицький повідомив, що обидва пацієнти, що померли внаслідок інциденту, були хворі на Covid-19 й мали двобічну пневмонію.

За його словами, електрики у медзакладі не було з 17:50 до 19:10 години "внаслідок несправності".

Козицький зауважив, що в лікарні наявні два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла. Один електрогенератор під’єднаний до електромережі в пологовому відділенні. А другий електрогенератор на момент приїзду слідчо-оперативної групи та зі слів самих працівників медичного закладу "знаходився в гаражному приміщенні на території лікарні" і не був підключений до електромережі.

Керівництво медзакладу у розмові з правоохоронцями зявило, що генератор не було задіяно до реанімаційного відділення, оскільки в ньому начебто не було потреби.

В самому Жовківському РЕМ, коли зникло світло, медзаклад нібито запевнили, що електрики не буде впродовж 20 хв.

Пряма мова Козицького: "Ініціюю подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціюю звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров’я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Отакої Показати IP 29 Листопада 2020 16:38
Не було по причині лікарні(несправність),чи по причині постачальника.Легше всього знайти цапів-відбувайлів.Але якщо в реанімації не підключений генератор,то це вже....
Знаю Показати IP 29 Листопада 2020 19:16
На Галичині лікують як панів - виключно за гроші!
!!! до Знаю Показати IP 29 Листопада 2020 23:49
Лікар-хапуга каже:-" а немаш гроші? то помирай!"
!!! до Знаю Показати IP 30 Листопада 2020 00:30
каже лікар-хапай...-а немаєш гроші?помирай.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus