USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Через заяву про те, що Коцан залучає адмінресурс на виборах ректора СНУ, зібрали викладачів

19 Листопада 2019 18:50
Після заяви кандидатки в ректори СНУ Наталії Коцан про те, що багаторічний очільник вишу Ігор Коцан залучає адмінресурс для власної агітації в університеті провели збори викладачів, аби з’ясувати ситуацію. Зі слів Наталії Коцан, в неї вимагали спростувати цю інформацію, а в іншому випадку – розповісти про «деякі факти з роботи її кафедри».

Про це Наталія Коцан розповіла в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Нагадаємо, днем раніше, 18 листопада, під час зустрічі з трудовим колективом Наталія Коцан зробила гучну заяву про те, що на зустріч з Ігорем Коцаном викладачів фактично «зганяли».

«Щодо централізованих механізмів управління наведу один-єдиний приклад. Сьогодні наш ректор як кандидат на цю посаду зустрічається з факультетом міжнародних відносин. То декану було сказано, що всіх, хто буде, – під списочок, а кого не буде – тому написати пояснювальну записку про причину відсутності», – зазначила вона.

Вже наступного дня, зі слів Наталії Коцан, декан факультету міжнародних відносин, який зараз виконує обов’язки ректора, зателефонував їй і сказав, що вона має спростувати своє інтерв’ю саме в тій частині.

«Якщо я цього не зроблю, він розповість про деякі факти з роботи моєї кафедри. Очевидно, він натякав на двох викладачів – Олександра Федоровича Моцика (це посол України, який працює в нас на 0,25 ставки) та Романа Ігоровича Коцана, який є кандидатом політичних наук з базовою освітою міжнародні відносини і працює на 0,4 ставки.

Ці люди потрібні нам не тільки для забезпечення навчального процесу, а й для акредитації та ліцензування зокрема іноземців. Але у зв’язку з тим, що ставки в нас обрізані, вони мають таке навантаження. Причому кафедра про це знає. Але цим на мене тиснуть, вважаючи, що вони якось не так виконують свої обов’язки, як усі інші», – зазначає Наталія Коцан.

При цьому, з її слів, в університеті чимало випадків, коли викладачі числяться лише номінально.

«Василь Васильович Токарський числиться на історичному факультеті, але на пари не з’являється. Зате він входить у наглядову раду університету, йому за одну гривню на історичному факультеті здають кафе «Ейнштейн». І цей список можна продовжувати», – пояснює вона.

19 листопада Наталії Коцан зателефонувала лаборантка кафедри, яку вона очолює, і сказала, що на 11:45 декан факультету міжнародних відносин збирає викладачів, аби з’ясувати ситуацію.

«Я подзвонила Сергію Федонюку і сказала, що теж викладачка і що запізнююся, на що він відповів, що я непорядна людина, і поклав слухавку. Поки я приїхала, ці збори закінчилися. На них були викладачі моєї кафедри, а також кафедри міжнародної інформації і політичного аналізу.

Він зібрав їх не як посадова особа, не як в.о. ректора, а для приватної бесіди, щоб з’ясувати, чи були такі факти. Викладачі моєї кафедри сказали, що я як завідувач таких вказівок не давала. Одна з викладачок кафедри міжнародної інформації і політичного аналізу відповіла, що її завідувачка кафедри сказала, що якщо вона не прийде на зустріч з Ігорем Коцаном, її звільнять з роботи. Цю інформацію Сергій Валентинович взяв до уваги й колектив розійшовся», – розповідає Наталія Коцан.

В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини декан факультету міжнародних відносин повідомив, що інформацію, озвучену Наталією Коцан, перевіряють.

«Якщо такі факти мали місце, ми з’ясуємо цю інформацію. І якщо це наклеп – то це дуже огидно», – повідомив Сергій Федонюк.

Разом з тим, зазначає кандидатка на посаду ректора, якщо і звинувачувати когось в непорядності, то очільника СНУ Ігоря Коцана, який, з її слів, незаконно позбавив її місця у вченій раді університету.

«У 2014 році трудовий колектив факультету висунув мене у члени вченої ради. Процедура така: збирається трудовий колектив, голосують за якусь персону і вона входить у вчену раду університету. Є витяг з протоколу засідання вченої ради. Далі надійшов запит – спочатку усний, потім письмовий – з проханням поміняти кандидатуру Наталії Коцан, оскільки її не погодив ректор. Цьому є підтвердження. Я звернулася в міністерство, воно надало лише розпливчату відповідь, як має бути за законом», – резюмує вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вася Показати IP 19 Листопада 2019 19:41
Оце гниль розвели, прямо по східно-європкйськи
Пецька Показати IP 19 Листопада 2019 19:53
Ці Коцани муж і жона чи однофамільці ?
До СНУ Показати IP 19 Листопада 2019 20:01
М'ягко висловлюючись скажіть, а на&єра волинянам читати про якісь сімейні розборки ! Визначтеся тоді із альтернативною кандидатурою і оберіть порядного, поважаного професіонала. Якщо такий є і якщо на то спроможні ви ! А то виникає відчуття, що знову гора народить мишку !
Студент колишніц Показати IP 19 Листопада 2019 21:00
Та там, мабуть, завжди таке робиться. В кінці 1990-х на юридичному факультеті при Степанові (*Мансраді*) теж схожі мультики крутили....
працівник Показати IP 19 Листопада 2019 21:36
ніхто під примусом нікого на зустріч з ректором не зганяв. ця неправда є нічим іншим як зведенням особистих рахунків заявниці.
"Пасивіст" Показати IP 19 Листопада 2019 22:43
Мені одному здається, що "Коцан" не найпоширеніше прізвище на Волині, а у цій статті зустрічається щонайменше тричі, при цьому у різних осіб? У нас що, Коцанів як Іванових у Росії? Це якийсь дурдом чи мені здається?
Микола до "Пасивіст" Показати IP 20 Листопада 2019 07:41
Це одна сім'я.
Ігор до Микола Показати IP 20 Листопада 2019 10:13
Бувша сімя
123 Показати IP 20 Листопада 2019 09:28
Ой , вiрю я НаталцI!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus