USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вибори ректора СНУ: після розгромного програшу Коцан висловив недовіру голові комісії

21 Листопада 2019 18:01
Багаторічний очільник Східноєвропейського національного університету після провалу на виборах ректора, вирішив висловити недовіру секретарю та голові виборчої комісії. Також Ігор Коцан наполягає на тому, аби з незрозумілих причин перенести дільницю з історичного факультету, де голосування відбувається в приміщенні, яке проглядається зі всіх сторін, у спорткомплекс.

20 листопада під час першого туру голосування впевнену перемогу здобув перший проректор, проректор з адміністрування та розвитку Анатолій Цьось, який отримав 518 голосів виборців. Друге місце посів Ігор Коцан, за якого проголосувало лише 328 осіб.

Вибори визнані такими, що відбулися, жодного порушення не зафіксували ні спостерігачі від кандидатів, ні представник МОН, ні ті, хто брав участь у голосуванні.

Натомість вже наступного дня Ігор Коцан звертається до голови виборчої комісії – завідувача кафедри вищої математики та інформатики Анатолія Федонюка, та оголошує недовіру не лише йому, а й секретарю комісії Оксані Острей.

«Оскільки дані особи представляють інтереси одного з кандидатів», – мотивує своє рішення колишній ректор. Насправді Анатолій Федонюк увійшов у дільничу комісію за квотою кандидатки Наталії Коцан, а секретар комісії – Анатолія Шваба. Жоден з цих кандидатів до другого туру виборів не потрапив. А обирали голову комісії і секретаря шляхом голосування, кандидатури обох підтримали одноголосно.
Також Ігор Коцан наполягав на тому, аби перенести вибори з історичного факультету, де вони відбуваються у великому просторому холі, який проглядається зі всіх сторін, в спортивний зал спорткомплексу СНУ імені Лесі Українки. Таку пропозицію він мотивував тим, що, буцімто, на істфаці не вистачає аудиторій для навчального процесу.

Проте, як розповів в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини декан факультету історії, політології та національної безпеки Анатолій Шваб, ця інформація взагалі не відповідає дійсності. Оскільки чимало студентів зараз перебувають на практиці, вільних аудиторій – вдосталь.

«Це перебільшення. У випадку необхідності ми можемо перенести заняття в інші аудиторії», – пояснив Анатолій Георгійович.

На запитання про те, чи є у нього претензії до голови та секретаря комісії, він відповів, що немає, адже вибори відбулись прозоро і без порушень, які могли б вплинути на результат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Маруся (Волынянка) Показати IP 21 Листопада 2019 18:17
Коцан, будь будь мужиком !
Знаю до Маруся (Волынянка) Показати IP 21 Листопада 2019 18:57
Та який це мужик. Після програшу він ще й до суду подасть щоб поновитися
Петро до Маруся (Волынянка) Показати IP 21 Листопада 2019 19:00
Ех, Маруся, Вас би видірвали від такої кормушки... Ви б також стали б... мужиком!
Гоцул Показати IP 21 Листопада 2019 19:31
Нервує..... ох, нервує......
ще не зовсім свідоми Показати IP 21 Листопада 2019 19:54
Я не вчився у цьому виші, але дозвольте вставити 5 коп. Була гарна назва Волинський університет. І кожному абітурієнту ( з Радехова, Кодими або Костополя) було зрозуміло, що даний універ розташований на Волині. А Східноєвропейський? Можливо, він знаходиться в Бєлгороді чи Сумах? Незрозуміло. Немає в назві ніякої прив"язки до місцевості та людей, які в Луцьку живуть та працюють.
Всезнайко до ще не зовсім свідоми Показати IP 21 Листопада 2019 21:40
Луцький педагогічний інститут - найбільш оптимальна назва...
Містер справедливіст Показати IP 21 Листопада 2019 19:56
Коцан пішов на дно походу))
123 Показати IP 21 Листопада 2019 20:00
Починається агонія в Коцана...
народна прокуратура Показати IP 21 Листопада 2019 20:07
Є час розкидати каміння і є час його збирати. Це наслідок відношення до колективу
лучанка до народна прокуратура Показати IP 21 Листопада 2019 21:58
Погоджуюсь з вами цілком. Ніяких порушень під час виборів не було. Організація на високому рівні - все чітко і професійно. Зауважте, що решта кандидатів, які не вийшли у другий тур не висловили ніяких претензій до виборчої комісії, а просто подякували тим, хто їх підпримав. А як каже народна мудрість - на кому шапка горить?
Зам Показати IP 21 Листопада 2019 20:12
Шеф, все пропало!
Протестант Показати IP 21 Листопада 2019 20:43
Я не розумію, чому в такому випадку коли в одного з кандидатів починається агонія, не вміщається міністерство і не врегулює виборчий процес.
патріот Показати IP 22 Листопада 2019 09:51
У СНУ відбувається "Революція НЕгідності".
Василь Показати IP 22 Листопада 2019 11:04
Волинський університет-коротко і ясно.Хоча до університету йому ще плисти і плисти від педінституту.
спостерігач Показати IP 22 Листопада 2019 12:44
Забаганки ексректора-феодала зростають. Вся ця психологічногнітюча обстановка негативно впливає на працівників університету. На жаль, усі втягнуті в брудні розбірки Коцана. Не вміє програвати чувак. Щодня якісь "сюрпризи" припідносить. А взагалі, якщо Коцан уже не ректор, то чому досі займає кабінет? Совається щодня в університет? Коли був ректором то так не бігав на роботу як нині. Поганою мітлою його не виженеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus