USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Через захмарні суми за комуналку лучани можуть втратити субсидії

12 Лютого 2019 09:57
Платіжки з «космічними» сумами за комунальні послуги лучани можуть очікувати уже в лютому. Так, не зважаючи на те, отримали містяни субсидію чи ні – за комуналку платитимуть у повному розмірі. Натомість, у березні держава обіцяє повернути людям кошти. Однак, як бути пенсіонерам, у яких розмір пенсії становить 1,5 тисячі гривень, а платити за комунальні послуги потрібно 1,8 тисяч – невідомо.

Про такий «подарунок до виборів» розмовляли під час оперативної наради у стінах Луцької міської ради сьогодні, 12 лютого.

«Раніше ми постійно мали проблеми з «Волиньгаз» та «Волиньобленерго» щодо так званих «віртуальних» субсидій – коли перевести субсидію в готівку було великою проблемою, бо це були кошти, яких не існувало. Сьогодні ж в державі є кошти і їх ніби роздають», - зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

З його слів, у лютому 2019 року всі, хто отримали субсидії, повинні заплатити повну вартість комунальних послуг із власної кишені, а пізніше цю суму їм повинні відшкодувати з казни.

Натомість, директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода зауважила, що особисто спілкувалася з представниками із Міністерства фінансів та соцполітики України, і , за станом на сьогодні, чітко не встановили, чи вказуватимуть суму субсидій у платіжках за лютий, чи ні.

«Міністерство соціальної політики виступає розпорядником коштів, тобто визначено, хто їх платить, але бюджетних призначень поки немає», - каже чиновниця.

Утім, Григорій Пустовіт наголосив, що у лютому людям приходять платіжки з «космічними» сумами, і людина, вважаючи, що її обманули й нарахували кошти неправильно, не платить за комунальні послуги, натомість починає «розбиратися» що і до чого.

Однак, уже за березень, зважаючи на те, що через несплату з’явився борг, містян позбавлять субсидії, тому вони й надалі платитимуть непідйомні суми за комуналку:

«Багато хто не вчитується в ті платіжки і просто платить. А коли бачать велику суму, не хочуть платити, бо думають, що забагато нарахували. Місяць розбираються. Але сума боргу перевищує 340 гривень, то субсидії уже не нараховують. Саме тому потрібно людей попереджати, що це правило не ми придумали, що є нормативний документ, яким це встановлено. Якщо ви це не зробите, то зросте соціальна напруга. Уявіть, що ви маєте пенсію 1500 гривень, а 1800 треба заплатити за комуналку, мовляв, в березні вам повернуть. А як людям це платити, коли грошей нема? З’явиться хаос, «бардак», й маса несправедливо ображених людей», - наголосив посадовець.

На це Вікторія Майборода відповіла, що у департаменті соцполітики уже відчувають соціальну напругу. Саме тому усю необхідну інформацію публікують і в соціальних мережах, і на сайті департаменту.

Вислухавши усі аргументи, Григорій Пустовіт зазначив, що до людей повинна дійти уся необхідна інформація у якомога коротші терміни:

«Якщо ті, хто при владі, хотіли в березні зробити людям «подарунок» до голосування, то у них це не вийшло. Як то кажуть, хотіли як краще, а вийшло - як завжди. Для людей закладені такі пастки отими недолугими постановами та експериментами, що особисто я не знаю, як ми їх звідти будемо витягувати.

Зробіть експеримент в одному місті, прорахуйте алгоритми, а не так, що «давайте ми в березні дамо кошти і будемо вдячні такому-то кандидату в президенти».

Якщо до 20 лютого буде така позиція, що люди повинні будуть вийняти гроші незрозуміло звідки, буде масове незадоволення. До того ж громадяни можуть втратити субсидії. Якщо можемо підставити людям плече хоча б «інформаційно» – будемо це робити. Хоча і тут є проблема, адже не кожен пенсіонер чи старша людина має можність читати інтернет-видання, пресу та дивитися телевізор. Одним словом, готуємось до умовно-надзвичайного стану 20 лютого», - резюмував виконувач повноважень мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 12 Лютого 2019 10:23
Облгаззбут та електрозбут ВРАХОВУЮТЬ суми субсидій ПІСЛЯ поступлень грошей на їх рахунки. От приклад із "Волиньгаззбут" механізму обліку показників: - в період 1-5 числа місяця, що наступив ведеться збір інформації за попередній місяць; - вже на 30-31 число повинна появитись інформація про надання субсидії (за січень вона поступила пізніше)" - до 10-15 числа проводиться розрахунок плетежів та висилаються квитанції особ. рахункам. При плануванні за лютий місяць видачі субсидій готівкою у березні, звичайно вони не будуть вказані у платіжних квитанціях і населенню ТРЕБА буде оплачувати рахунки у повній "РИНКОВІЙ вартості" (тобто, злочинній). Таких сум у населення не буде і в наслідок рівень розрахунків буде ще нижчим, ніж він був у листопадв (46%) та в грудні (58 %).
Анонім Показати IP 12 Лютого 2019 10:37
Вони там щось курять?Це вже повний п..ц.Стара баба буде в інтернеті читати,якщо вона не знає що це таке,ви знаєте скільки серцевих нападів буде в людей?!?!До чого ви доводите людей?
лучанин Показати IP 12 Лютого 2019 10:46
тільки ворги держави і сепаратисти можуть проводити таку політику.
Анатоль_ Показати IP 12 Лютого 2019 11:05
Треба всім припинити платити олігархам і все стане добре
Alex до Анатоль_ Показати IP 12 Лютого 2019 11:16
Яким чином припинити платити олігархам? Для чого тані недолугі поради в кожній темі? Порох також олігарх і вся верхівка плади переплетена з олігархами. Потрібно міняти владу.
Цікаво до Alex Показати IP 12 Лютого 2019 13:59
На кого міняти? Які варіанти? Назвіть хоч одного-двох реальних і прохідних?
Alex до Цікаво Показати IP 12 Лютого 2019 14:30
Я буду голосувати за Садового.
Віктор. Показати IP 12 Лютого 2019 11:08
Одні говорять дурниці, а інші про це пишуть і ще щось домислюють. Люди платять за послуги надані в лютому не сьогодні, а після 15 березня. А гроші на картки пенсіонерів почнуть надходити з 1 березня. Департамент соцполітики в Луцьку працєє дуже непрофесійно ще й людей вводить в оману.
Alex Показати IP 12 Лютого 2019 11:12
Найбільш послушні платники податків пенсшонери. Центр цього комунального удару найбільш прийдеться на них (хоча і іншим дуже важко виходити з цієї ситуації). Наш гАРАНТ щоб не почав робити (закінчення війни, томос, реформи), нічого з того не виходить, лише рейтинг падає. Хто піде за нього голосувати після такого комунального шоку?
нострадамус Показати IP 12 Лютого 2019 12:13
це не експеремент, - це ГЕНОЦИД!... я вже не згадую про так звану "медичну реформу".
Катерина Показати IP 12 Лютого 2019 12:13
Багато букв, багато слів, але жодної конкретики! Де посилання на документ в якому вказано що потрібно сплатити всю суму? До того ж як можна оплатити всю суму якщо при оплаті комунальних платежів оператор називає суму до сплати (тобто нарахована комуналка-субсидія), чи потрібно сказати: "ніні, субсидію не враховуйте, я все заплачу"??? І ще. Звонила в департамент соцполітики, так працівники про таке "нововведення" вперше чують. Якось це все дивно...
Петро Показати IP 12 Лютого 2019 13:39
Уряд у відставку після таких захмарних цін!!!!!!!!!!!!! Вони що перед виборами ще більше хочуть розбагатіти за рахунок простих людей?!
Анонім Показати IP 12 Лютого 2019 13:54
Усі ЗАТРАТИ НА ВИБОРИ ПОВИННІ БУТИ КОМПЕНСОВАНІ...
вовк Показати IP 12 Лютого 2019 16:39
Революція бідності - пора жити по новому. Збивайтесь голодранці до купи і гайда скакати на майдан. Хто не скаче той мацкаль. А в березні цар дасть чоколяду.
Was Показати IP 12 Лютого 2019 18:09
Неможе людина яка має дохід 1800 грн отримувати послуги які вартують 3500. Це щось ненормально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus