USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Через жахливу ДТП - зауваження до педагогів

27 Лютого 2012 12:02
Педагоги повинні перейматися не лише навчанням дітей, а й їхнім життям поза навчальним закладом. Це треба робити для того, щоб неповнолітні скоювали менше злочинів, рідше чинили необачно.
Про це під час апаратної наради 27 лютого розповів голова ОДА Борис Клімчук.
Коментуючи жахливу ДТП, що трапилася у ніч з 24 на 25 лютого у Ківерцівському районі, губернатор нагадав, що із 7 пасажирів в автомобілі було троє неповнолітніх. «Ті, що загинули, більше нікуди не доїдуть, ні до дискотеки, ні до школи… Безпечність, недбалість», ‒ зауважив Клімчук. Він доручив начальнику управління освіти і науки ОДА Олександру Хомичу переглянути ставлення волинських педагогів до виконання своїх обов’язків.
«Пора заводити нормальну ідеологію в школи, ідеологію незалежної Української держави, то…в Радянському Союзі в неблагополучні сім’ї раз на тиждень директор ходив, я не кажу за класних керівників і завучів, і тримали ситуацію. В мене був «Ковельсільмаш» ‒ жоден пацан в колонію не попав, бо ми працювали, щоб пацани в колонію не йшли. Треба піраміду ставити на місце. Відповідальність директора школи ‒ найперше», ‒ наголосив посадовець.
Крім того, Клімчук доручив начальнику управління охорони здоров’я ОДА Ігорю Ващенюку з’ясувати, як трапилося, що лише після втручання губернатора двох постраждалих внаслідок ДТП доправили до обласної клінічної лікарні. «Нова вертикаль медицини вибудовується саме для того, щоб таким пацієнтам надавати професійну висококваліфіковану допомогу, винятково за бюджетні гроші… Там бідові сім’ї були, одна сім’я для похорону збиралася корову продавати. Прийшлось втручатися…», ‒ констатував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
Луцьк Показати IP 27 Лютого 2012 12:24
БП мені подобається. Розумний управлінець і людяний. Таких треба побільше.
$ Показати IP 27 Лютого 2012 12:47
Не скажу, що він мені дуже подобається, але тут він говорить абсолютно правильні речі і вдносно школи, і відносно медицини.
Ko3bMa Показати IP 27 Лютого 2012 12:53
повертаємось до старих часів? до 16 років за дитиною наглядає тільки школа? а батьки для чого?
-АУДІТОРЕ- до Ko3bMa Показати IP 27 Лютого 2012 16:36
Ну реально часом часу не вистачає... Мати в Італії , батько в Москві...або алкаголіки..Скільки таких?
Олег Показати IP 27 Лютого 2012 13:10
Школа ніяк не вплине, в неї нема засобів, може тільки застерігати і радити.Зараз в дітей нема стимулу до навчання. вони бачать,що люди живуть люди без освіти, ще краще за тих вчителів. науковців і тд,що по 10 років провчилися,а вСРСР була інша ситуація. її увже не вернеш...
читач до Олег Показати IP 28 Лютого 2012 12:44
+100
небезпечна дорога Показати IP 27 Лютого 2012 13:16
Нові правила від Клімчука-вчителі та директори шкіл в обов"язковому порядку зобов"язані їздити в автомобілях з учнями на дискотеки та в бари, слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху та правильного харчування діточок і нести за це персональнк відповідальність. А шановним батькам дозволяється усе, окрім виховання соїх чад. СОРОМ !!!!
Kapitoshka до небезпечна дорога Показати IP 27 Лютого 2012 15:47
+100
игор до Kapitoshka Показати IP 28 Лютого 2012 17:25
підтримую
Костянтин Показати IP 27 Лютого 2012 13:20
А батьки що мають робити? Гуляти, веселитись, а вчителі мають контролювати учнів -що вони роблять. Їх в школі на уроках важко контролювати, бо батьки приходять і кажуть що "обіжаєте" сина чи доньку. Батьки теж повинні виховувати і контролювати.
Lenny Показати IP 27 Лютого 2012 13:20
А "педагогі" для чього??? Батьки виховують дітей в дома, а так як більшу частину часу дитина проводить в школі чи в садочку то відповідно участь якусь мають вони приймати.А якшо ні то тоді потрібно займатись реформуванням деяких працівників освіти!!!
AntiUkr Показати IP 27 Лютого 2012 13:47
На заборе слово из трех букв написано... Надо найти училку, которая научила писать и читать, ее-то и надо наказывать. Судя по публикациям, в которых КБП критикует учителей накануне выборов -губернатор не имеет личного интереса у электората. Правило без исключений-кто идет на выборы- виляет хвостом перед училками.
ghjhk Показати IP 27 Лютого 2012 13:52
Lenny- якщо батьки виховують дітей вдома , то чому такі жахливі трагедії стаються під час вашого виховання?
Волинянин Показати IP 27 Лютого 2012 13:55
Шо він морозить?!!! вчитель має в ночі по селу швендяти дивитися чи його учні на машині не їздять? А може краще на дорогах залізні отбойніки ставити? А може треба дорогу латати, щоб на вибоїнах машини в поле не вилітали? А може дерева треба понад дорогами позрізати і засадити кущами, як у всьому світі? ...
111 Показати IP 27 Лютого 2012 13:56
Кілька років тому здається хотіли запроваджувати комендантську годину для неповнолітніх. Варто до цього вернутись. Після школи вони мають бути або на гуртках, або вдома.А дискотеки тільки при школі чи клубах, під наглядом відповідальних працівників.
11 Показати IP 27 Лютого 2012 13:58
Правильна позиція губернатора. Та послухайте пана Клімчука. А він я надіюсь правдиво переймається цими проблемами, хоча цими проблемами повинні перейматися і освіта і охорона здоров'я і в першу чергу батьки.
1 Показати IP 27 Лютого 2012 14:14
Ще треба, щоб не їздили авто з лівими номерами, і щоб ними не керували п,яні. Що важко раз на тиждень біля дискотеки поставити дільничого та даїшників, щоб порядок підтримували, а то тільки знають за кущами ховатися.
? Показати IP 27 Лютого 2012 14:58
нема слів. уявив себе божком. надто багато дозволяє собі Клімчук останнім часом.
103 Показати IP 27 Лютого 2012 15:13
Раніше, тобто років двадцять тому, не знаю, як у всіх інших школах, а в моїй, в селищі міського типу, кожної суботи був якийсь тематичний вечір, конкурс чи концерт, або вистава,в виконанні учнів, а потім дискотека, от і не було потреби неповнолітнім вештатись в сумнівних компаніях, а на "дорослій" дискотеці дійсно чергували вчителі, і якщо когось з своїх "заловлювали", то потім доре "проробляли". Підлітки, якби їх не виховували, тупо сидіти вдома і читати книжки та дивитись телевізор не будуть, їм потрібно дозвілля, а організація дозвілля зараз на нулі. Для школи головне, вчасно здані гроші "на потреби" та в фонди, а все решта "до фені" і рівень знань учнів в тому числі, не кажучи вже про виховання чи безпеку. А батьки вдома їх не втримають, хоч би й привязали, бо вік такий.
вчителька до 103 Показати IP 28 Лютого 2012 10:05
По-перше, хто б знав як самим вчителям набридли ці гроші. Пам'таю, як раніше матеріали для ремонтів, утримання приміщення, меблі, наочні посібники були за рахунок бюджету. А роботи виконували батьки своїми руками, ще й діти допомагали. Тепер нормально фінансуються хіба що депутати і влада. В бюджеті міста не хватає грошей на зарплату. То може претензії щодо грошей "на потреби" треба не вчителям і директорам шкіл висловлювати, а по іншій адресі? По-друге, "проробляли" не тільки дітей, але й батьків. Колись голова міськради Литвиненко звільнив завуча торгового технікуму, бо той заявив, що в нього немає часу виховувати власного сина. Якби в нас штрафували батьків за те, що їх діти вчиняють правопорушення (до-речі, це практикується в американських школах), то батьки швидко найшли б можливість своїх діточок до порядку привести, і прив'язувати б не прийшлось.
Лучанка Показати IP 27 Лютого 2012 15:20
Що б хто не писав, але є одна істина: виховання починається з сім'ї. Звичайно - сім'ї є різні, от тоді повинен вчитель звернути увагу на проблему. Але то все ТЕОРІЯ в нашому житті нікому не цікаво на таке тратити свій час і нерви, можливо це із-за відсутності належної зарплати педагогів? З іншого боку- хіба всі вони з неблагополучних сімей? Шкода дітей, а з ними батьків. Це страшні уроки життя... Вчімось, допоки ми ще маємо таку можливість.
Руслана Показати IP 27 Лютого 2012 15:36
Чому ніхто не говорить про те, хто наливав 14-літній дівчині?
НЕВАЖНО Показати IP 27 Лютого 2012 16:35
а водійські права хоч мали ті діти??? Де взяли авто з перебитими номерами??? Чи це теж вчителі мають контролювати?
klm Показати IP 27 Лютого 2012 16:35
Волинянину-зачет!!! Все решта херня.
Антон Показати IP 27 Лютого 2012 16:42
А якщо вчителі мають і вдень і вночі відповідати за учнів -то для чого вони батькам???? Такі учні навчаються в Інтернатах, нажаль. А якщо при батьках діти -школярі п"яні. ТО ЩО ?
Ната Показати IP 27 Лютого 2012 17:28
Сьогоднішні вчителі взагалі не мають нічого робити, відбули свої години і хода з класу, хто ж тобі буде язика за бесплатно томити. БП молодець,такого б презедента і все було ок.
Хатуль Мадан до Ната Показати IP 28 Лютого 2012 11:25
їм платять тільки за ці години. а за те, що не платять - ніхто нікому не зобовязатий. а твій БП - ... і з...й. отак-то.
игор до Ната Показати IP 28 Лютого 2012 17:31
можна подумати ви у свій позаробочий час лишаєтесь постійно на роботі і "томите свої ручки і язика" бесплатно....
марко Показати IP 27 Лютого 2012 17:54
Політик. Несе, що попало. Як це зробити в нинішніх умовах, не уявляє. Воно йому й не треба. Зате правильно говорить. А головне мудро. Аж сам від себе балдіє.
Хатуль Мадан Показати IP 27 Лютого 2012 20:10
Оце герой, товариш бородати! А може краще покарати тих, хто малоліткам бухло продає? А може покарати батьків, які халатно до своїх обовязків відносяться? А може це Борю покарати, що в нього в області бардак такий твориться? Ні, у всьому звичайно винні вчителі - а решта білі й пухнасті... А якщо Клімчук одного разу з перепою дуба вріже - хто буде винен, цікаво?
сонечко Показати IP 27 Лютого 2012 22:05
До Нати Хотілося б побачити банкірів,які після закриття банку чекають на клієнтів, що затримались на роботі. Чи перукарів, що безкоштовно стрижуть. Чи на пошті вас чекають в обідню перерву? Може хто й відбуває свої години, але аж ніяк не вчителі. Учні не дадуть сидіти склавши руки)) Хіба батьки не знали про незареєстровану машину і відсутність прав?
гість Показати IP 28 Лютого 2012 00:58
Вчителі мають відповідати за життя і здоров'я дітей в той час, коли діти в школі або під час різних організованих школою заходів. І вони це роблять (переважна більшість), використовуючи ті можливості впливу на дітей,які мають - а це не більше як усне зауваження. Як реагують діти - це вже інша справа.А аварія трапилася ВНОЧІ, то причому тут вчителі? Невже батьки не знали де їх діти серед ночі? Куди відпускали 14-річну дитину? Відповідальність за дітей несуть в першу чергу батьки і в цьому випадку, і по життю взагалі.
Тамі Показати IP 28 Лютого 2012 12:25
Вчителько, Вам хочеться хоч іноді якось розважитись, кудись піти, поспілкуватись? Вибір у вас багатий відносно цього? Ну вам все ж простіше, бо можна піти наприклад до кумів, посидіти на кухні, чаю попити, який не який, все ж "світськи захід", а от підліткам складніше. Можна скільки завгодно говорити, що треба виховувати "в строгій християнській моралі", привчати до праці й дисципліни, але вони все рівно хочуть спілкуватись, весеселитись, розважатись. А де вони це мають робити, коли навіть в містах вибір невеликий, бо крім нічних клубів та барів практично і піти нікуди. Музеї, театри - добре, ала молоді і потанцювати хочеться. Вечори в школах, які дійсно були колись звичайним явищем, не завадили б. А педагогу завуальовано закликати взятись за ремінь "батьки знайщли б спосіб вплинути" не зовсім корректно. Зрештою, професію ви собі самі вибирали і знали, що будете не цвяхи забивати.
вчителька до Тамі Показати IP 28 Лютого 2012 16:17
Шановна(ий) Тамі! У моєму пості не йшлося про розваги учнів, я не закликаю до "строгої християнської моралі", і ще пам'ятаю, що молоді хочеться і спілкування, івеселошів, і розваг. Мова йшла про те, що в першу чергу за дітей відповідають батьки. І в тих батьків, які це розуміють, немає потреби братися за ремінь. Ну, а якщо хтось у словах про "можливості приведення дітей до порядку" бачить заклики до його використання, то кажуть так: "Кожен судить по собі".
lgc Показати IP 28 Лютого 2012 12:43
А даїшники селами не чому не їздять? Не патрулюють? - Краще палкою махати в рибному місці...
Василь Показати IP 28 Лютого 2012 14:25
Найперша відповідальність за дітей лежить на батьках. Якщо батьки не справляються, то ніяка школа не поможе. Але має бути державна служба, яка не дасть таким дітям пропасти. І школа в цьому разі може бути лиш допоміжним моментом. А цей випадок висвітлив проблеми,які є в багатьох сферах. Хто відповідає за те, що працюють дискотеки уночі, на яких гуляють підлітки? Чому ДАІ не цікавиться, куди їдуть ці діти? Коли ті ж учителі проявляли інтерес до позаурочних справ цих дітей і чи є можливість школярам викинути енергію на спортсекціях не за захмарну плату? Про що, зрештою, думали батьки? Хворе усе суспільство, кожна його ланка, тому й такий печальний результат.
Тамі Показати IP 28 Лютого 2012 16:55
До Вчительки. "Ну, а якщо хтось у словах про "можливості приведення дітей до порядку" бачить заклики до його використання, то кажуть так: "Кожен судить по собі"." Ну звичайно: "Сам дурень". То поясніть будь-ласка, про які способи йдеться у цих ваших словах, бо якось двозначно вони звучать: "Якби в нас штрафували батьків за те, що їх діти вчиняють правопорушення (до-речі, це практикується в американських школах), то батьки швидко найшли б можливість своїх діточок до порядку привести, і прив'язувати б не прийшлось" І чого цікаво, коли у вашому пості "не йшлося про розваги учнів", то ви написали його у відповідь на пост від 103, з яким я стовідсотково погоджуюсь, у якому якраз йшла мова про організацію дозвілля учнів, а точніше про її відсутність.
Семен Показати IP 28 Лютого 2012 19:44
Если надо что-то с чем-то сравнить, то у нас - Украину с Америкой.
Алла Показати IP 1 Квітня 2012 13:32
Ніхто не подумав про те, що може і у вчителя також є власні діти, і вучитель також людина і має право на відпочинок хоч би у вихідний день.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus