USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Чоловік, якому пересадили серце у Ковелі, мріє знайти рідних донора

21 Січня 2020 20:58
Чоловік, якому наприкінці 2019 року у ковельській райлікарні пересадили серце, повністю відновився і готується до виписки.

Щодня Василь Міговка територією лікарні проходить 2-3 кілометри, розбиваючи дистанцію на чотири прогулянки. Каже, так прописали лікарі, щоб тренувати пересаджене серце.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Інституту серця МОЗ України, кардіохірург Борис Тодуров, – пише "Перший«.

Також він щодня мусить приймати ліки-імунодепресанти, щоб організм не відторгнув чужорідний орган і серце прижилося.



Те, що серце чуже, чоловік, каже, не відчуває. Щоправда, плакати почав, коли бокс дивився. Зізнається, що не сподівався такого від себе, і припускає, що сентиментальність йому передалася від попереднього власника серця.

А ще в чоловіка з’явилася нова мрія життя – знайти рідних донора, аби подякувати їм. У Василя Міговки – велика родина: п’ятеро дітей, десятеро онуків та чотири правнуки. На виписку до лікарні мають з’їхатися усі.

«Хотілося б ще праправнуків побачити – років 20 протягнути», – каже Василь Міговка.

Нагадаємо, уперше за 15 років в Україні пересадили серце. Сталося це в Ковельській районній лікарні. Донором став чоловік, який загинув в аварії. Пацієнта везли з Києва, оскільки донорське серце неможливо було доправити до столиці.

Після операції пацієнт перебуває у Києві в Інституті серця.

Як розповідав директор Інституту серця МОЗ України, кардіохірург Борис Тодуров, пацієнт після операції почував себе значно краще, ніж до пересадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Богдан Сташинський Показати IP 21 Січня 2020 21:34
Ні занадто рано він почав піаритися ???
fy Показати IP 22 Січня 2020 09:20
обов.язково їх знайти треба і вклонитися до землі за таке. це моя думка. навіть не уявляю як рідним які втратили рідного. побачити цю людину.
Svitlana Показати IP 23 Січня 2020 21:08
На могилку його нехай квіточки занесе,а то я сумніваюсь,що та сестричка навідується туди.В нього більше нікого не було.І нікому він не був потрібний.Тому не важко здогадатись,чому без вагань це все узгодили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus