USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому для Луцька придбають нову сміттєсортувальну лінію

20 Грудня 2017 16:03
Оскільки до кінця наступного року на полігон твердих побутових відходів прийматимуть лише відсортоване сміття, за кошти міського бюджету планують придбати нову сміттєсортувальну лінію, що працюватиме в районі вулиці Дубнівської.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 грудня.

У рамках обговорення проекту бюджету міста на 2018 рік член комісії Павло Данильчук поцікавився питанням придбання сміттєсортувальної лінії та майбутнього використання полігону твердих побутових відходів у селі Брище. Він запитував, чи нову сміттєсортувальну лінію використовуватиме підприємство, яке зараз сортує сміття на полігоні і на роботу якого було чимало нарікань.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась пояснив, що нова сміттєсортувальна лінія відсортовуватиме 60 тисяч тонн сміття на станції перевантаження сміття, що на вулиці Дубнівській. Вона перебуватиме у користуванні «Луцькспецкомунтрансу», а не підприємства, яке обслуговує лінію на полігоні у Брищі. Це роблять, оскільки буде розроблена схема санітарної очистки Луцька, а місцеві жителі негативно налаштовані щодо сміттєвозів, які їздять вулицями. Тому на полігон після придбання цієї лінії відвозитимуть вже відсортоване сміття причепами. Це допоможе зменшити викиди та скоротити споживання пального. До кінця наступного року на полігон не можна буде приймати не відсортоване сміття (йог осортування передбачене нормою закону), тому придбання сміттєсортувальної лінії є актуальним. Наразі наявна на полігоні лінія працює лише на 20% потужності.

Нагадаємо, раніше директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась розповів, що лінію для сортування твердих побутових відходів встановлять на станції перевантаження твердих побутових відходів в район вул. Дубнівської, а саме за адресою вулиці Трункіна, 7.

Також, як нагадав радник міського голови Ігор Поліщук, наступного року для «Луцькспецкомунтрансу» планують придбати два сміттєвози.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus