USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому луцькі депутати не знизили вартість проїзду у маршрутках

21 Серпня 2019 15:06
Луцькі депутати відмовились знижувати вартість проїзду у громадському транспорті, оскільки процес скасування уже існуючого рішення – це втручання в діяльність суб'єкта господарюваня. Так, для того, щоб скасувати уже існуючий проєкт рішення, необхідно провести певну процедуру

Дискусію щодо доцільності скасування проєкту рішення щодо підвищення цін у луцьких маршрутках обранці громади вели під час засідання 60-ї сесії Луцької міської ради.

«Ми постійно обговорювали це питання. Для того, щоб формувати ціну на рейси, потрібно відслідковувати пасажиропотік. Якщо ж мотивацією до підвищення вартості проїзду є зростання ціни на паливо та валюти, то хочу зауважити, що з травня 2019 року ціна на паливо, необхідне для заправки цього автобуса, впала. Також, за станом на сьогодні, ми маємо курс валюти рівня 2017 року. Уже чотири місяці минуло, як ми їздимо за новим тарифом. Але я вважаю, що ми повинні скасувати нинішню вартість проїзду – 6 гривень, порахувати пасажиропотік і тоді вже встановлювати відповідний тариф», – висловила свою позицію депутатка Алла Надточій.

Також вона зазначила, що, на її думку, потрібно знизити вартість проїзд для школярів до 2 гривень, оскільки це великі щоденні витрати для батьків, особливо для тих, у кого більше двох дітей.

Натомість, депутат Борис Смаль зауважив, що подібний процес скасування уже існуючого рішення – це втручання в господарську діяльність. Для того, щоб скасувати проєкт рішення, необхідно провести певну процедуру.

На це Алла Надточій відповіла, що якщо луцькі депутати скасують один проєкт рішення, в дію вступає попередній. Мовляв, не потрібно проводити регуляторну процедуру.

Однак, Борис Смаль наголосив, що формулювання, яке має ознаки регуляторного акту, визначається регуляторною процедурою, а не особисто депутатом луцької міськради.

Його підтримав і депутат Олександр Козлюк:

«Повністю підтримую Бориса Смаля, бо такі дії – це зачіпання інтересу суб’єктів господарювання. На сьогодні будь-які найменші ознаки регуляторного акту має вирішити комісія», – сказав обранець громади.

Натомість депутат Ігор Поліщук зазначив, що неможливо скасовувати регуляторні акти, не розуміючи процесу ціноутворення та регулювання цін на перевезення:

«Ті речі, які я скажу, є непопулярні серед мешканців міста. Ми нічого не зробимо, поки не почнемо казати правду. До нас часто приїжджають люди з Європи і розповідають, в якому чудовому та охайному транспорті вони їздять. В Берліні неймовірно чистий і чудовий транспорт, але люди платять більше 2 євро за проїзд, чи в Копенгагені – який гарний той трамвай, але проїзд – понад 3 євро. Треба розуміти процес ціноутворення та регулювання цін на перевезення.

Я читаю соціальні мережі і лучан обурює те, що ми підняли на гривню проїзд, а немає жодного нового автобуса. А знаєте, скільки вартує новий автобус? Доки не зміниться фінансовий стан українців, перевізники не будуть доглядати за транспортом. Але вважаю, що перевізників треба жорстко карати за бруд в маршрутці, за некоректну поведінку водіїв тощо. Не може все дорожчати, а проїзд залишатися таким же. Це просто коригування цін на рівні інфляції», – акцентував Ігор Поліщук.

Натомість, Алла Надточій зазначила, що для того, щоб створити ціну, треба знати пасажиропотік.

Утім, депутат Юлія Вусенко зазначила, що вартує провести переговори з перевізниками, але на умовах міської ради, оскільки у Луцьку є два перевізника і вони взяли звичку диктувати владі свої умови.

«Це питання не можна відокремлювати підняттям або зниженням цін. Треба перемовини. Вже двічі було підвищення цін на проїзд за попередні два роки. І перевізники погоджувалися, що коли ми піднімемо ціни, вони зможуть вирішити ці питання. Але жодного кроку від перевізників тут вжито не було. Нам потрібно вирішити питання обліку пасажирів, електронного квитка. Мешканці Луцька будуть їздити за одну ціну, а мешканці інших громад – за іншу», – запропонував депутат Микола Федік.

Вислухавши усі аргументи, луцькі обранці громади не підтримали рішення щодо зниження вартості проїзду у маршрутках, та не проголосували за скасування проєкту рішення про вартість проїзду у розмірі 6 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Оптимістка Показати IP 21 Серпня 2019 15:21
це динозаври б вмерли! Де ж це бачено знижувати ціну? Це не понашому! Збільшувати - наше всьо!!!
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2019 16:06
"неможливо скасовувати регуляторні акти, не розуміючи процесу ціноутворення та регулювання цін на перевезення". Виходить підвищувати ціни всліпу можна, а знижувати - не можна. Коротше, в нашій країні крайній завжди простий громадянин.
Анонім Показати IP 21 Серпня 2019 16:43
Треба зьясувати хто з депутатів має відношення до бізнесу з перевізниками та подати до суду за корупцію.
ага Показати IP 21 Серпня 2019 16:55
такі дивні....чому я маю думати за шо підприємцю купити новий автобус?? а те що в європі транспорт по 3 євро, то них зп не 200 євро на місяць. а мінімум 1500...думайТЕ...
ЛУЧАНКА Показати IP 21 Серпня 2019 16:56
Якщо ми рівняємось до Європи, де проїзд в транспорті 2 або 3 євро, то в нас потрібно ввести 2 або 3 гривні. Певно ж зарплата там не рівняється до нашої. Якщо він отримує до 5 тисяч євро то що йому заплатити 2 або 3 євро.
User Показати IP 21 Серпня 2019 16:57
Знизити? Ха-ха. Скоро маршрутки зроблять по 8 грн. Тролейбуси вже по 4грн, а маршрутки завжди були вдвічі дорожчі.
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2019 17:19
Чому ціну не знизили ? Бо не захтіли !
Анонім Показати IP 21 Серпня 2019 17:20
Все правильно, що проїзд у Європі дорогий... В Іспанії, Італії, Польщі ( де був про те й кажу, але , думаю , так у цивілізованих країнах скрізь )увесь громадський транспорт є у власності міста, тому й транспорт оновлюється і гроші інвестуються в цю сферу. А у нас цей бізнес чомусь збитковий для держави і навіть перевізників, які 100% вчасно виводять з нього лаве і живуть не бідно. У Варшаві від 3 до 4.5 квитки залежно від тривалості і пересадок, але є проїзний в районі 150 зл ( 1000 грн ) на місяць( безліміт на проїзд у всіх видах транспорту міста-передмістя) для постійних мешканців міста і дуже рідко у трамваї або в автобусі грязно або влітку не працює кондиціонер. Так що це відмовки "яка ціна- такий сервіс", дайте хороший сервіс і люди заплатять.
Кулемет до Анонім Показати IP 21 Серпня 2019 21:16
"Дайте хороший сервіс і люди заплатять"..)))) Будуть платити ще більше і без сервісу, нікуди не дінуться, так як вибору нема..Тільки лісапедом
Анонім до Кулемет Показати IP 21 Серпня 2019 23:32
https://www.volynnews.com/news/all/u-polshchi-kilkist-lehalnykh-pratsivnykiv-z-ukrayiny-perevyshchyla-480-tys/ Туди й дінуться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus