USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чому на Волині не працює санаторій для особливих дітей

5 Лютого 2021 21:11
Санаторій для дітей з батьками «Дачний» на Волині, в якому реабілітовують і лікують дітей з особливими потребами, з початку року не функціонує.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Директорка медзакладу Ірина Горавська розповіла, що не працюють від початку року через коронавірус та відсутність фінансування.

Нині у коридорах санаторію порожньо.
У санаторії «Дачний» допомагають дітям із неврологічною та ортопедичною патологією. Щороку в санаторії проходить реабілітацію майже тисяча дітей, розповів головний лікар Олег Лопатін. До карантину санаторій працював впродовж року без зупинок.

Заступниця директора департаменту соцзахисту населення Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод повідомила, що частина коштів надходить у реабілітаційний заклад від органів соцзахисту. З її слів, торік на область дали три мільйони гривень, на цей рік передбачено п’ять мільйонів.
«Розподілені три категорії дітей: на 1-2 категорії виділяється по 16 тисяч для реабілітації, для третьої, найскладнішої, виділяється 25 тисяч гривень», – зауважила посадовиця.

Григорій Недопад розповів, що з фінансуванням наразі скрутно, адже було невиконання бюджету 2020 року. Кошти на забезпечення інклюзії та сигналізації в санаторії будуть виділяти, а далі будуть переглядати розрахунки від керівника закладу.
У санаторії сподіваються, що зможуть відновити роботу з березня. Зі слів директорки Ірини Горавської, дітей з медичними показами оздоровлюватимуть і реабілітовуватимуть безплатно. Для додаткового фінансування готують документи, щоб укласти угоди на два пакети послуг з Національною службою здоров’я України.

Нардепка Ірина Констанкевич скерувала депутатський запит до Міністра соціальної політики Марини Лазебної, аби міністерство забезпечило видатки на реабілітацію дітей з інвалідністю для санаторію у 2021/22 роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тому що Показати IP 5 Лютого 2021 21:40
Влада у нас особлива. Навіть псіхушки закривають, щоб не було конкуренції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus