USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Чому призер Олімпіади не може змагатися на ЧУ в Луцьку

19 Липня 2018 17:27
Бронзовий призер Олімпійських ігор, чемпіон світу і Європи, співавтор рекорду Європи зі стрибків у висоту Богдан Бондаренко не може взяти участь в Чемпіонаті України в Луцьку та Чемпіонаті Європи у Берліні, оскільки не до кінця відновився після травми. Легкоатлет вирішив пропустити цей сезон, аби на належному рівні підготуватися до Чемпіонату Світу у 2019 році, який відбудеться у Катарі, також спортсмен мріє завоювати олімпійське золото у Токіо.

Про це він заявив під час прес-конференції на стадіоні «Авангард» 19 липня.

Богдан Бондаренко розпочав спілкування з пресою офіційною заявою про те, чому він вирішив пропустити цей Чемпіонат України та сезон взагалі: «Ми готувалися на 2018 рік, хотіли дуже виступити, адже в цьому році Чемпіонат Європи, але так склалося, що в мене була травма коліна, яка почали турбувати ще у Лондоні. Ми розраховували, що її можна бути вилікувати консервативним лікування, однак лікарі сказали, що все-таки потрібна операція, яка мала б зайняти невеликий проміжок часу, тобто була зроблена артроскопія (мініінвазивна хірургічна маніпуляція, що проводиться з діагностичною та лікувальною метою при захворюваннях суглобів, - ВН), яка мала б «вибити» мене на зовсім маленький проміжок часу. Однак реабілітація затягнулася, тобто не був зроблений той об’єм роботи, який хотілося б зробити».
Сезон 2018 легкоатлет пропускає заради вищих цілей


Призер Олімпіади в Ріо каже, що цей сезон вирішив пропустити заради вищих цілей, зокрема він робить ставку на Чемпіонат світу у Досі, а також хоче здійснити свою мрію – завоювати золото на Олімпіаді у Токіо.

«На сьогоднішній день, я вважаю, що відновився на 90%, але той об’єм роботи, який необхідний для демонстрації високих результатів, не досягнутий, тому, порадившись з лікарями, зі старшим тренером, вирішили, що необхідно пропустити цей сезон заради підготовки до Чемпіонату світу в Досі у 2019 році – це будуть цікаві змагання, які відбуватимуться у нестандартний час. На ньому можна буде показати хороший результат, якщо правильно підготуватися. Звичайно перша ціль – Олімпійські ігри у Токіо, мрія про золоту медаль залишилася», - зауважив Богдан Бондаренко.
Він говорить, що був заявлений на всіх стартах: і в Лозані, і в Монако, і в Рабаті: «Кожного разу доводилося говорити, що ми не приїдемо. Була надія виступити на чемпіонаті України, але зрозуміли, що коли буде необхідність високо стрибати, то існує ймовірність травматизму. Всі мої основні суперники, які добре виступали на Олімпіаді в Ріо та у 2017 році, - травмовані. Зараз хороший момент, щоб показувати результат, бо залишилося небагато «висотників», які можуть стрибати 2.40 м. Хочеться скористатися цим шансом, але заради більших цілей варто пропустити цей період».

З його слів, зараз він тренується в повну силу, а цей сезон частково присвятив роботі над технікою, адже в останніх сезонах були промахи з точки зору виконання стрибка, тому що їх було мало зроблено.
«Зараз ми застосовуємо нову технологію: багато стрибаємо на тренуванні, але з маленьких розбігів, і не в «шиповках», а в кросівках – це повинно дати свій результат. Але зараз я боюся отримати травму, адже якщо зараз стрибати без великих навантажень і в половину сили, є ймовірність травмування», - розповідає легкоатлет.

Про рівень Чемпіонату України

«Я вже давно не виступав на Чемпіонаті України, однак зараз бачу, що відбувся серйозний стрибок в організації змагань. Зроблено достатньо багато, навіть з’явилася трансляція на телебаченні, чого не було чотири роки тому. Чемпіонат України вийшов на дуже високий рівень, багато спортсменів тут виступають, адже це топові змагання. Зараз буде нова система кваліфікації і, мені здається, що рейтингова система відбору на чемпіонати Європи та світу буде впроваджена через рік, тому Чемпіонат України буде давати великі бали, які дадуть змогу виступати на світових аренах», - зауважує бронзовий призер Олімпіади.
Про конкуренцію стрибків у висоту серед жінок на ЧУ

Зазначимо, що Богдан Бондаренко сьогодні коментуватиме змагання на секторі стрибків у висоту серед жінок, тож він поділився власними прогнозами щодо переможців.

«Я думаю, що ми побачимо дуже цікаву боротьбу. Всі дівчата стрибають на дуже серйозному рівні. Я вважаю, що сьогодні на Чемпіонаті України розігруватимуться медалі Чемпіонату Європи, тобто ті результати, які вони покажуть сьогодні і зможуть повторити в Берліні, гарантують їм медалі», - поділився прогнозом Богдан Бондаренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus