USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому у Старому місті Луцька не працюють парковки

21 Березня 2019 11:40
Через перекриття вулиць в історичній частині Луцька ПП «Ельбе УА» відмовляється запускати систему парковок. Для вирішення проблеми проводитимуть перемовини з залученням структур міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 березня.

Депутати розглянули звернення директора ПП «Ельбе УА» щодо облаштування місць платного паркування з встановленням власного обладнання для здійснення контролю в’їзду та виїзду автотранспорту, який потрапляє в історико-культурний заповідник.

Як розповів директор ПП «Ельбе УА» Костянтин Пастухов, підприємство облаштувало в старій частині міста обладнання для обмеження руху за власні кошти, створило здорову атмосферу паркування та наводило лад. Наразі систему не можуть запустити у зв’язку з тим, що перекрита вулиця Кафедральна і не відремонтована вулиця Драгоманова. Він зауважив, що представників підприємства не залучали до обговорення питань зміни схеми руху в Старому місті. З його слів, тепер виїхати зі Старого міста можна лише одним шляхом і в разі пожежі може виникнути хаос. Тому підприємство не може працювати і пропонує, аби міськрада викупила обладнання, в яке вкладав кошти інвестор.

Своєю чергою, заступник директора департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк зауважив, що був розроблений проект схеми організації руху в Старому місті, він чинний, у нього вносили зміни та коригування, погоджені з поліцією. Наразі департамент встановив всі необхідні дорожні знаки. Питання перекриття Кафедральної виникло у зв’язку з наданням дозволу на здійснення будівництва. Щодо капітального ремонту вулиці Драгоманова, наразі на це не вистачає коштів, тож здійснили лише поточний ремонт. Він відзначив, що приватному підприємству ніщо не заважає запустити в експлуатацію парковки на вулиці Братковського та на замковій площі. Облаштувати парковку на вулиці Драгоманова та площі Ринок наразі справді немає можливості.

Костянтин Пастухов зауважив, що з вулиці Братковського можна виїхати лише через усе Старе місто вулицею Замковій на Центральний ринок. Це, мовляв, порушує систему, яку підприємство хотіло поставити, тож підприємство відмовляється від запуску парковок, поки ремонт не буде зроблений.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував рекомендувати заявнику, департаменту ЖКГ, КП «АвтоПаркСервіс» та управлінню транспорту та зв’язку провести перемовини та зустрічі в частині залагодження та вирішення цієї ситуації та запропонувати на наступне засідання комісії варіанти виходу з ситуації. Рекомендації пропонують напрацювати протягом трьох тижнів.

Члени комісії підтримали цю пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 21 Березня 2019 13:19
взула луцька рада інвесторів!
Лучанин1 до лучанин Показати IP 21 Березня 2019 14:05
Костян сам не одного кинув

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus