USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Чому українці масово відмовляються їхати до Польщі на заробітки

4 Червня 2018 12:38
Згідно з даними соціологів, третина українців хочуть працювати за кордоном. Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1", пише ТСН.

Однією з найбільш привабливих країн для заробітку завжди була Польща. Особливо популярні серед українців сезонні роботи зі збору різних ягід, фруктів та овочів. Але тільки не цього сезону. Українці відмовляються їхати до Польщі.

Нині в Польщі до 40% урожаю полуниці – під загрозою втрати. Бо її немає кому збирати. Одна із причин, чому українські заробітчани туди не їдуть, митні проблеми. Польські фермери вже звернулися до влади, аби дозволили впускати українців на заробітки за біометричними паспортами.

Водночас Польща залишається однією із тих країн, в якій українці хотіли б працювати. Саме там, згідно із дослідженням, хотіли б заробляти гроші 26% українських заробітчан. За даними польської сторони, 350 тисяч українців уже працюють у них офіційно.



Найбільший попит на українські робочі руки - на будівництві та фермах.

А ось збір полуниці та інших ягід в Польщі - одна із найпопулярніших сезонних робіт, на яку запрошують українців. Форуми завалені пропозиціями підзаробити на полуниці. Та крім оплати, житла, обідів, які обіцяють в оголошеннях, роботодавці забувають про найголовніше, що цікавить українців.

"Українці вирішили останні кілька років, що вони не бажають працювати нелегально і тому хочуть легального працевлаштування", - говорить юрист із легалізації працевлаштування Богдан.

А не кожен працедавець готовий оформити офіційно, бо доведеться сплачувати податки. Якщо нічого не зміниться, то поляки ризикують, крім полуниць, втратити ще й урожай малини та вишні. А те, що вдасться зібрати, будуть продавати задорого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Ярик Показати IP 4 Червня 2018 12:44
Ага да, щоб українці їхали і Польшу "підіймали"?! Не рекомендую їхати туди, там нас за рабів сприймають. А скільки там людей скалічяились і втратили життя на будівництві. Так що нехай наша влада забезпечує роботами і зарплатами! А то до корита прилізли і все?! І ще хочуть податок ввести на заробітчанські гроші?!! Владу треба міняти щоб українці не їхали рабами працювати!
Dominus до Ярик Показати IP 4 Червня 2018 21:59
Ярик а саму слабо собі гідні роботу створити в УКРАЇНІ,чи влада має тебе за ручку водити,не можеш сам за себе подумати -хочеш щоб держава про тебе думала.Чому поляку хватає розуму посадити полуницю і продати та заробити,а УКРАЇНЦЯМ тільки хватає розуму на когось батрачити.В кожного УКАЇНЦЯ є якийсь город гараж,сарай-робіть щось а не стогніть,в УКРАЇНІ можна заробляти нормальні гроші тільки треба чуть -чуть включити мозог і мати бажання.
раби до Dominus Показати IP 5 Червня 2018 09:00
мозгів мало , а як же , щеж треба всім помазати, бо в нас незацікавлені щоб українець жив добре.
скептик до Dominus Показати IP 5 Червня 2018 12:22
приходь, я тобі дам роботу в своєму сараї
полтавець до Dominus Показати IP 30 Червня 2018 08:53
в нашому "гондурасі-украіні" створити бізнес може СУДДЯ ....ПРОКУРОР...або хтос із влади для звичайного громадянина це тільки проблеми погляньте на земельні ділянки польші ВСІ ВОНИ БІЛЯ ЖИТЛА ПОЛЯКА =4..6 ГЕКТАРІВ БІЛЯ ХАТИ !---У нас "комуняцька система" наділили на селі "ЦЮЦЮРНИКИ" по 15 сотих все осьальне ти можеш мати в полі -посадіть малину в полі! ...і всі БОМЖІ приідуть на вашу малину! транспорт -купити автомобіль для перевізки в ПОЛЬШІ 500ДОЛЛАРІВ ВУкраіні 5 000долларів==а збіднілому населенню небуде інтересу до вашоі малини ВСЯ СИСТЕМА В Украіні побудована щоб ти був БАТРАКОМ ! ЩОБ ТИ НЕ МІГ ВИСУНУТИ НОСА --бо тут УЖЕ ЗАЙМАЮТЬСЯ БІЗНЕСОМ можновладці
евген до Dominus Показати IP 1 Липня 2018 22:20
в Україні малі підприємці масово закривають свій бізнес через неможливість легально заробляти. здирництву чиновників немає меж. податкова політика не стимулює мати власну справу. не всім достатньо мати "мозог", треба ще й вміти брехати.
1111 Показати IP 4 Червня 2018 13:01
Виборці повинні контролювати владу від сільського голови і до Президента . Влада повинна боятись виборців , а не виборці влади..... так як вибрали, так і переобирати при порушеннях ще до незакінчення термінів і наказувати строго по ЗАКОНАХ, ТИХ ЩО ВОНИ - депутати і Президент ПОНАПРИЙМАЛИ....
євробляхи Показати IP 5 Червня 2018 09:09
КОЛИ НАРЕШТІ ВЖЕ СКАСУЮТЬ ТОЙ БЕЗВІЗ? НЕМОЖНА НАШИМ ХОХЛАМ ДАВАТИ ТАКУ ШАРУ
12-34 до євробляхи Показати IP 7 Червня 2018 13:06
запам'ятай: хохли біля мкаду, а тут українці
Анонім Показати IP 5 Червня 2018 16:00
Раби прозрівають,блях накупляли,грошей назбирали,робити не хочуть)))
полтавець до Анонім Показати IP 30 Червня 2018 08:57
ЗОЛОТО ТВОІ СЛОВА (пишу з великоі букви) Раб повинен купувати мотоблок по ціні комбайна-а "срані жигулі" по ціні ФЕРАРІ
патріот Показати IP 4 Липня 2018 08:55
В Україні мінімальна з.плата повинна бути встановлена законом від 1тис євро і ніхто нікуди не поїде. Ось чого потрібно вимагати! Тут корінь зла і причина всіх проблем простих українців. Праця і час має достойно оплачуватись!
Манолій Показати IP 8 Липня 2018 06:41
Хлопці і Дівчата!!! Плакатись не треба не допоможе!!! Судді і прокурори вимагають хабарів! не давай а бери сусідів родичів знайомих беріть в руки колики вила арматуру і вперед !!! ВОНИ страшно бояться єдності людей якщо ми разом!!! Інші народи теж так робили і роблять ! живий приклад: сусідня Румунія!!! Владу треба не чекати її ніхто не подарує її треба завойовувати!!! і робити собі тут в УКРАЇНІ!!! Інших способів світ не придумав!!! ОСЬ і ВСЕ!!! ТОДІ поляки будуть до нас їхати заробляти!!! МАЙТЕ САМОПОВАГУ УКРАЇНЦІ І ТОДІ ВАС БУДУТЬ ПОВАЖАТИ!!! А СЛЬОЗИ ГЕТЬ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus