USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Верховний суд Польщі призупинив скандальний закон про правосуддя

3 Серпня 2018 17:42
Верховний суд Польщі призупинив дію нового закону про вихід на пенсію суддів, старших за 65 років, поки Суд ЄС не прийме рішення про правомірність цієї вимоги закону.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Euractiv.

Відзначається, що Верховний суд звернувся до Суду ЄС з проханням роз'яснити, чи порушує новий закон норми Європейського Союзу. До отримання відповіді суду влада Польщі не має права виконувати новий закон, а судді, яким наказано вийти на пенсію, зможуть працювати далі.

«У Верховного суду є сумніви, і він повідомив про них зовнішньому незалежному органу, який був утворений відповідно до договору для вирішення таких сумнівів», - заявили в Верховному суді Польщі.

У той же час, адміністрація президента Польщі негайно відповіла, що припинення не має юридичних підстав і жодним чином не впливає на президента або будь-які інші органи влади.

Нагадаємо, згідно з новим законом, у цьому місяці 22 судді Верховного суду були відправлені на пенсію раніше. Голова Верховного суду Малгожата Герсдорф відмовилася йти у відставку і виконувати суперечливий закон.

Нагадаємо, ЄС ввів санкції проти Польщі через реформи судочинства. В Євросоюзі вважають, що нові закони дозволять президенту мати вплив на суддів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus