USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому програв Романюк?

29 Березня 2011 11:05
Команда луцького міського голови не вибудувала чітку і послідовну стратегію захисту своєї позиції, через що й програла, а міський голова Микола Романюк ще не може «тримати удар» та до кінця відстоювати принципові питання.

Такі висновки роблять експерти Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу з подій, які мали місце минулого тижня.

Нагадаємо, 21 березня виконавчий комітет Луцької міської ради на своєму позачерговому засіданні скасував своє попереднє рішення виконкому про скорочення робочого дня у дошкільних навчальних закладах. Тож вихователі дитсадочків повернуться до звичайного режиму роботи.

Такими стали наслідки протистояння між депутатами та міським головою довкола питання про режим роботи міських дошкільних закладів та розміру ставки вихователів в ДНЗ – тримісячний конфлікт закінчився перемогою міських депутатів.

Аби добре їхати – треба надійно запрягати


Роблячи аналіз політичної складової такої ситуації, експерти ЦПАВК вказують, що команда міського голови не вибудувала чітку і послідовну стратегію захисту своєї позиції, через що й програла. А міський голова Микола Романюк ще не може «тримати удар» та до кінця відстоювати принципові питання.

Що стало підставою для таких висновків? По-перше, команда «мера» помилилась на самому початку, ще при формуванні міського бюджету коли заклала недостатню суму коштів для зарплати вихователів.

Адже можна було наперед прорахувати, що таке рішення викличе шквал критики та невдоволення.

Звісно кошти треба було б урізати в інших статтях бюджету, але принаймні соціальну напругу можна було б зняти.

По-друге, коли стало зрозуміло, що депутати від ВО «Батьківщина» всерйоз взялись за розкручення цього питання, можна було не затягувати конфлікт і вже на його початках домовитись про перемир’я. Тобто не було вивчено реальних мотивів опонентів та прораховано їх готовність йти до кінця.

«Ми все зробимо, як ви скажете, тільки не сваріть»

По-третє, мер та його команда самі не знали що робити. Усі кроки міського голови у цьому питанні були винятково ситуативними, прийнятими в конкретному випадку.

Через це й мала місце така непослідовність. Спочатку Романюк наклав вето на рішення ради і не скликав сесію (позиція – «ми все одно праві і ніхто нам не указ»). Потім напередодні сесії міськради скликалося позачергове засідання виконкому де майже без «огризки» скасували попереднє рішення (позиція – «ми все зробимо, як ви скажете, тільки не сваріть»).

По-четверте, відчувається певна «яма» у юридичному супроводі дій міського голови. Це вже не вперше Романюк стикається з тим, що його рішення суперечать закону або ж містять неточності та помилки.

Та й проекти рішень виконкому не завжди як слід підготовлені, через що важко прийняти вірні рішення.

А могли бути ще одні «граблі»

Виконком вчергове міг допуститись помилки. Адже, відміняючи своє рішення про скорочення робочого дня вихователів ДНЗ, виконком вирішив ще й компенсувати останнім із міського бюджету втрачену заробітну платню.

Принаймні саме в такому формулюванні звучав проект рішення за який голосували посадовці, що на думку експертів ЦПАВК «тягнуло» на чергове порушення.

Однак вже оприлюднене на сайті міськради рішення містило лише перший згаданий пункт. Очевидно, посадовцям вчасно, до оприлюднення рішення, підказали на можливу помилку.

«Відповідальний» за невідповідальні рішення?

Отож, як наслідок «війни» за дошкільні навчальні заклади - «повна та безумовна капітуляція» міського голови та публічне визнання своєї політичної слабкості.

І хоч як не вихвалятимуть прихильники мера за захист вихователів ДНЗ (!!!) та за успішні переговори з банком «Форум», все одно в цій ситуації він програв.

До речі, на думку експертів ЦПАВК, навіть якби домовленостей з банком і не було досягнуто, депутати все одно б змусили міського голову поступитися.

Експерти відзначають лише одну «хорошу» для прихильників міського голови річ – Романюк не відмовився від відповідальності за дії своєї команди. Це він продемонстрував на засіданні комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики і регламенту де визнав свою помилку не скликавши у вказані в законні терміни позачергову сесію ради. Тобто, як і обіцяв в період виборів, міський голова - «відповідальний».

Проте, саме таке розв’язання ситуації негативно позначиться на команді міського голови, оскільки і опоненти, і «друзі» неодмінно спробують ще не раз таким чином тиснути на «мера», щоб пролобіювати потрібні рішення, - вважають експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
АРМАДА Показати IP 29 Березня 2011 13:14
Романюк має рейтинг зараз 6-8% Ще рік і його винесуть з кабінету "вдячні " городяни:)
Шмармада до АРМАДА Показати IP 29 Березня 2011 13:17
А ти звідки це знаєш? Опитував? Соцдослідження проводив? Чи просто треба щось сернути проти Романюка? Так хоч щось розумне ляпай, а то "інтєлєкт" просвічується.
Ксюха до АРМАДА Показати IP 29 Березня 2011 21:05
Звідки 8? Максимум 3%:)
Вихованець Показати IP 29 Березня 2011 13:25
Скажіть, а при чому в цій ситуації ''суперюрист'' Осіпов, що він меле про жовті картки меру. Осіпов і Романюк взагалі друзі і діють спільно. Осіпов це таємний радник МЯ. Навіщо цей цирк, просто мер хоче прибрати декого з своїх чужими руками. ну і хітрєц :)
Лучанка Показати IP 29 Березня 2011 13:33
Размазня той романюк!
Стрийко Показати IP 29 Березня 2011 14:22
Якби Романюк не змінив рішення по дитсадкам, то експерти б говорили що він "не прислуховується до думки громади". А коли прийняв рішення - то він, виявляється "не вміє тримати удар". Аналітику цього центру надалі не важко передбачити - Романюк завжди буде поганим
VSC Показати IP 29 Березня 2011 14:41
О чем тут рассуждать? Зимний период все расставил на свои места. Если мер не справился с уборкой города, тогда зачем нам такой мер?
Громадянин Показати IP 29 Березня 2011 16:01
Чого ви громадяни нарікаєте, ви ж самі його обирали так тепер і слухайте (то рішення прийняв, а то відмінив), а те що він далеко не господарник було зрозуміло з самого початку. НЕ ТОГО ОБРАЛИ
Василь Непийпиво Показати IP 29 Березня 2011 16:44
За Часів Шибування Луцьк став нагадувати провінційне російське містечко, це я вам точно кажу. Попоїздив по світу. А наступна зима покаже, чи Романюк від турійського переверертня кращий.
))) до Василь Непийпиво Показати IP 29 Березня 2011 22:39
уже показало. ничем. только усы сбрил раньше. та же истерическая срань на оппонентов и ноль деятельности ;-)
Тамара Петрівна Показати IP 29 Березня 2011 17:40
А кого треба було обирати ? Всі тільки вміють язиками говорити, а кого ж треба було обирати ? Бегемота Грицюка?
мешканець Показати IP 29 Березня 2011 19:41
Місто починає набирати нормальний вигляд. Проблеми ще є і весь час будуть, але спостерігаються зміни на крваще.Прошу оцінювати реальний стан в цілому.В Росії в таких містах обласного рівня особливо в середній полосі повний абзец, у нас якщо зрівняти то майже Европа.
забіяка Показати IP 29 Березня 2011 20:00
...а чому провінційне російське місто? хіба українське провінційне місто чимось відрізняється?
))) до забіяка Показати IP 29 Березня 2011 22:36
Отличается обязательным искусственно навязанным культом градоначальника, обычно равным по реальному весу бульку из болота. вот это мы сейчас и имеем. раньше тоже на мэра плевались, но хоть было на что плеваться. Сейчас вообще какой-то маразм зашкаливающий под сопровождение фанфар. Потому и ассоциируется с расейской глубинкой.
VSC до ))) Показати IP 30 Березня 2011 10:10
Точно подмечено. У только меня одна поправочка, это наследие совка. А наш мер, сам по себе, наследие совка.
makar Показати IP 30 Березня 2011 06:43
от дивно,а чого це міський голова повинен "боротися"з депутатами?чого хтось з них має обов"язково виграти,а інший-програти?всі в они в одній упряжі і повинні "пхати того воза "в одному напрямку.
справедливий Показати IP 30 Березня 2011 16:39
Зверніть увагу! На жодному інвормаційному сайті, які висвітлють життя Луцька, так не паскудять Романюка як журналісти "ВН". Скаладається враження, що вони виконують чиєсь "замовлення" спрямоване проти мера.
Ще справедливіший до справедливий Показати IP 30 Березня 2011 16:59
Повністю підтримую. Причому пришуть вони повну брехню. Яку ж самі і вигадують!!!!
Комбайнер Василько Показати IP 30 Березня 2011 20:02
Ну причому тут журналічти ВН? Цей матеріал підготував ЦПАВК. ВН тільки розмістили. Тут дійсно єдине місце де ще можна критикувати владу. На інших сайтах цензура.
Олександр Пиза Показати IP 30 Березня 2011 21:06
Люблю ВН, але у мене чомусь теж таке враження складається. Чому завжди хтось повинен мати когось? Перемагати, а переможений відданий на милість переможцю. Де підтримка, порада, допомога? Не тільки міському голові, - один одному. Чому ніхто тут чи не тут не хвалить добрі справи своїх друзів, приємні події міста, чи ще щось позитивне? Чи медіа без грошей це не роблять? Особливо TV. так і житимемо?
лучанин Показати IP 30 Березня 2011 21:46
Луцьк великий смітник по якому бродять натовпи затурканих мешканців і зграї бродячих собак. Подивіться що робиться під мостом на пр. Перемоги і навколо нього - це якийсь філіал сміттєзвалища і таких місць у Луцьку не один десяток. Лучани теж "європейці" - смітять навколо себе як поросятка.
777 Показати IP 30 Березня 2011 22:06
пропоную керівництву міста поїхати на екскурсію в Брест, всього 210 км.і зробити грамотні висновки, щодо благоустрою і високого рівня ЖКГ.
Михайло Шелеп Показати IP 30 Березня 2011 22:17
Щодо редакційної політики ВН - бізнес (а будь-які ЗМІ-це бізнес) мабуть відходить на другий план... Щодо самої статті - колеги, ви здається неуважно прочитали матеріал (я про версію на сайті ЦПАВК)! Ця стаття і була написана для того, щоб команда "мера" добре подумала перед тим як творити собі нові проблеми і конфлікти. Тобто це підказка - так дальше не робіть!!! Бо, повірте, мені дуже не хочеться, щоб через певний період часу міський голова під тиском "друзів" через свої ж помилки приймав рішення комусь на догоду, тобто на дерибан міського майна і т.п. Особисто вважаю, що в міській раді немає толкових радників по плануванню і формуванню політичного іміджу, або ті що є поки працюють не на повну. Тому Олександре - можете пробувати :-)
Андрій Лучик до Михайло Шелеп Показати IP 30 Березня 2011 23:26
Справді, таке враження, що мерчик і ко затіяли сеанс одночасної гри в шахи. А самі знають лише, що кінь буквою "Г" ходить...
Москаль Показати IP 31 Березня 2011 08:10
Лучик еще умнее стал: изъясняется очень "высоким" штилем.
Jimmyspalah Показати IP 4 Квітня 2011 14:50
Шановні. справа в тому що Команда Романюка це не команда, а залишки попередньої + ті кого треба було всунути кудись. Невже ви думаєте , що якщо людина керівник в якійсь одній сфері, то значить він буде кращим в іншій. Це далеко не факт. А Романюк просто злякався що з ним буде так як в Чернівцях. Проголосують і до побачення. Повертайся в свфй Приват і дери з нас далі гроші!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus