USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Чому така бідота?» - Байцим до перевізників

17 Березня 2011 15:25
У лютому в Луцьку 45 підприємств платили зарплату нижче встановленого мінімального рівня в країні – 941 гривні.

Про це 16 березня під час наради з питань виплати заробітної плати повідомив заступник луцького міського голови Василь Байцим.

Заступник мера каже, що нині рівень середньої зарплати по місту сягає 1850 гривень. Однак, кілька десятків підприємств не платять навіть мінімальної платні. Кілька таких були запрошені на засідання, аби їх керівники пояснили в чому причина.

Дирекція ТзОВ «Мода-Текс», підприємств «Кок-Лекс», «Айслаг», «Бріз» - не з’явилися. Фірми займаються наданням швейних, охоронних, транспортних послуг, а також продажем нафтопродуктів.

Серед тих, хто прийшли на засідання були представники двох підприємств, які надають послуги пасажирських перевезень Луцьку. ТзОВ «Санрайз» та АТП №1.

«Шо ся стало? Коли так сталося, що ви перестали платити більше як 941 гривню…Чому така шалена конкуренція на ринку транспорту і така бідота?», - дивувався Байцим.

Перевізники ж відповідають, що вся причина у не укладених угодах з виконкомом на перевезення, підвищенням цін на нафтопродукти та замалим тарифом в маршрутках.

«Ви сподіваєтеся, що ми зберемо, зробимо їх вам по три гривні, зберемо з лучан, яким не платять зарплату – і таким чином вирішите ваші проблеми. Хороша надія. Розкажіть це лучанам, яким ви надаєте перевезення такої якості. Я не кажу конкретно про ваше підприємство, а про інших перевізників, жалоби яких лежать у відділі звернень», - каже Байцим.

«У мене є така пропозиція: оці директори, які не відреагували на запрошення. Давайте напрацюємо мозковим штурмом, аби там зарплата була вища. Можливо, створимо там якусь робочу групу по допомозі, виведенню з кризового стану. Можливо, треба інтелектуальна допомога, як ви рахуєте? Візьмемо представників з податкової поліції, інспекції з праці, запросимо представників з прокуратури…», - запропонував Байцим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Громадянин Показати IP 17 Березня 2011 16:18
«Шо ся стало? Коли так сталося, що ви перестали платити більше як 941 гривню…Чому така шалена конкуренція на ринку транспорту і така бідота?», - дивувався Байцим. Василь Федорович! Стряхнись і не задавай таких наївних питань. Ти ж -економіст! Перевізник обгрунтує любу ціну, покаже (напише довідку), що у нього 10 бухгалтерів, 20 ремонтників і ще безліч народу і витрат, принесе це все в АМКУ і йому затвердять любий тариф. Він жеж (тариф) вже тіпа обгрунтований! А що 900 грн платить, то з цим все ясно-шоб державі податки на ЗП не платить, то решта в конверті (чи мо хто повірить, шо на такі гроші там ці тьоті-дяді сидять?:-))).
Mus Показати IP 17 Березня 2011 17:31
«Чому така бидлота?» - громадяни до Байцима
Своя Показати IP 17 Березня 2011 18:38
мода текс, ух була я там весело і пізнавально, платять кожен місяць різне хоча обіцяють золоті гори, пашеш на того турка а він шей може тими поясами в обличчя кинути мракі там щей пів години робочого часу за дармо робиш.
шофер бувший Показати IP 17 Березня 2011 18:40
кожен власник маршрутки по-любому має штуку зелені в місяць з однієї маршрутки, тому і конкуренція така
Знайомий Показати IP 17 Березня 2011 20:52
Допустіть мене до надання послуг з перевезення! Обіцяю зробити ціну за проїзд 1 грн. І мені вистачить! І вам на хабарі вистачить! І всім вистачить!
семен Показати IP 17 Березня 2011 22:57
Ви думаєте, що від хорошого життя такі зарплати? Такий стан буде доти, поки не виведуть корупцію.Хай чиновники почнуть з себе, а потім все само собою "устаканиться".
sukoman Показати IP 17 Березня 2011 23:43
а навіщо платити більшеніж мінімальна, коли це необов"язково? )
ааа до sukoman Показати IP 18 Березня 2011 10:22
навіщо взагалі платити, якщо можна заставити силою працювати? давайте повернемося до рабства.
D до ааа Показати IP 18 Березня 2011 16:24
А давайте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus