USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Чому течуть «водоспади» у квартирах луцької дев’ятиповерхівки. ФОТО

11 Листопада 2013 13:45
У будинку, що на вулиці Гулака-Артемовського 15а, уже понад 30 років протікає дах. Мешканці квартир, що на 9 поверсі, втомились змагатися у нерівній боротьбі з калюжами та грибком.

Зі слів мешканця багатоповерхівки пенсіонера Володимира Чікіна, його квартиру регулярно затоплює дощовими й талими водами. І справді, на стелі видно патьоки води, а у туалеті уже «розгулявся» грибок.




«Дощ – то ще півбіди! А от коли настає відлига, тоді вже у хід ідуть миски, відра і навіть величезний бак, що потрібно підставляти під потоки води. Усе це я заношу на дах, і це при моєму радикуліті», - скаржиться 72-річний пан Володимир.



Чоловік розгублений, адже, незважаючи на неестетичні плями на стелі, ремонт вони із дружиною зробити не можуть. Як пояснив пенсіонер, це даремна трата коштів, оскільки «немає потреби у ремонті, поки так «безбожно» тече дах».



Потрапивши на дах будинку, кореспондент Волинських Новин переконалася, що руберойдова покрівля споруди дійсно в занедбаному стані і потребує термінової заміни. Деінде мешканці за власні кошти постелили євроруберойд, але 80% даху так і залишаються «дірявими».





До слова, лучани уже зверталися із заявою у ЖКГ №3, на балансі якого знаходиться цей дім, утім там допомогти відмовилися, мотивуючи це тим, що будинок заборгував комунальникам гроші.




«В Україні потрібно створити такий закон, аби усіх начальників «жеків» селили виключно на перші та дев’яті поверхи. І, побачите, через рік наша Україна буде самодостатня і квітуча», - резюмував пенсіонер.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Інна Показати IP 11 Листопада 2013 13:51
Дах тече 30 років... Невже власники за стільки часу не могли купити отих 6 рулонів руберойду? Я розумію, що є ЖЕКи і вони є власниками будинку і мають підтримувати його в належному стані, але люди, міняйте свідомість і підхід до вирішення власних проблем. Держава вам нічого не винна вже. Квартири і так з державних стали вашими. Наведіть лад самі у себе вдома.
))) до Інна Показати IP 11 Листопада 2013 16:03
ЖЕК не является владельцем дома, он только его доит. пусть посчитают, сколько они заплатили всем домом ЖЕКу за эти годы. можно было золотом крышу покрыть. пусть скидываются на ремонт крыши, а ЖЕКу - дулю.
Жлоб до ))) Показати IP 11 Листопада 2013 16:54
Не часто пишеш раціональні думки. Це - приємне виключення
Раїчка Показати IP 11 Листопада 2013 14:05
Коли людина збудувала житло за свій кошт та своїми руками, вона і слідкує за ним, а вам держава дала нахаляву і ви не можете його утримати в належному стані. Ледарі та свині, і держава тут нідочого, хоча з неї толку тільки верхам.
порада Показати IP 11 Листопада 2013 14:14
пенсіонарам дійсно важко придбати 6 рулонів руберойду. Але ж у бюудинку проживають не лише вони. Є досвід інших багатоповерхівок, де грішми скидаються всі мешканці - від 1 до 9 поверху. Сума вийде не така вже страшна. А то дах тече, грибок їсть стіни... Люди мають нести відповідальність за утримання власного житла, а не думати що їм все зробить добрий дядя. Пора вже нашим пенсіонерам зрозуміти, що живемо не в СРСР.
лучанка Показати IP 11 Листопада 2013 14:50
у мене теж текла криша, але я сама купила (проплатила)за всі матеріали там де сказав мені ЖЕК, і сам ЖЕК своїми силами зробив ремонт криши, а ті кошти які я потратила то ЖЕК мені зарахував, як ОПЛАТУ ЗА УТРИМАННЯ БУДИНКУ - тобто я понад 1 рік нічого їм не платила -- супер !!! Люди завжди є вихід - заключіть з жеком договір на ремонт криши.
))) до лучанка Показати IP 11 Листопада 2013 16:04
ого, где это такие ЖЕКи водятся?
ОСББ Показати IP 11 Листопада 2013 16:37
Так вам і треба, тупо платіть дальше.
Н Показати IP 12 Листопада 2013 12:23
Ви знаєте , це проблема усіх верхніх поверхів і чому це тільки їх проблема? Тут говорять щоб скидатись, зара всі так розбіглись і скинулись вам мінімум по 400грн. Вихід один, зробити за свій кошт ремот описати всю проблему листом у міску раду, прикріпити всі чеки по витратам на відшкодування. МІСЯЦІ ДВА ПЕРЕПИСКИ жек компенсує якісь певні 300грн мотивуючи , що більше не можуть, а ви в свою чергу не будете платити за комунальні послуги довівши про це у листі в міську раду (і чикати що буде далі), але я розповідаю про свою ситуацію, в даному випадку ми говорим про пенсіонерів в яких пенсії не знаю на що хватає, і тому ще безвихідна ситуащія, я вам співчуваю..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus