USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чорне море опинилося під загрозою зникнення

31 Травня 2023 00:49
Чорне море загине і цього не уникнути. Глобальне потепління призведе до вимирання багатьох видів в акваторії.

Цей катастрофічний процес вже не зупинити, вважає турецький геолог доктор Осман Бекташ, передає Btv novinite.

«Чорне море складається з трьох шарів. Нижній його шар містить отруйні гази. Проміжний шар діє як кондиціонер із температурою близько восьми градусів Цельсія, а верхній шар – багатий киснем і морським життям. Через глобальне потепління середній шар почав тоншати, тож у майбутньому отруйні гази з нижнього шару змішаються з верхнім шаром приводячи до загибелі всього живого», – ідеться у прогнозі вченого.

Водночас глобальне потепління загрожує і життю людей.

Згідно з останніми даними вчених з Ексетерського університету, до кінця століття температура поверхні Землі підніметься на 2,7 градуса, через що 20% населення планети загрожує смертельна небезпека. Із нестерпними кліматичними умовами може зіткнутися населення Індії, Нігерії, Індонезії, а також Філіппін і Пакистану.

Значна частина найбільших озер та водосховищ на планеті втратили сотні кубічних кілометрів води за останні 30 років. А саме там міститься майже 87% всієї прісної води планети. Ситуація погіршується через зміни клімату. Водночас споживання води людиною постійно збільшується.

Льодовики Кіліманджаро повністю зникнуть уже через 27 років. Їхнє танення відбудеться незалежно від того, чи буде вжито якихось заходів для боротьби зі змінами клімату. Льодовики по всьому світу, зокрема останні, які залишилися в Африці, повністю зникнуть до 2050 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 31 Травня 2023 03:52
а путін не прискорює знищення Чорного моря ?..
Українець Показати IP 31 Травня 2023 13:09
Викопали раз - викопаємо і другий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus