USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чорнобильську АЕС повністю знеструмлено. Чим це загрожує

9 Березня 2022 13:27
Внаслідок дій російських окупантів Чорнобильська атомна електростанція залишилася без електропостачання.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

«Бойові дії тривають, що наразі унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергоживлення. Місто Славутич також знеструмлено. «Укренерго» моніторить ситуацію та інформуватиме про всі зміни», – йдеться у повідомленні.

Київ.інфо пише, чим може загрожувати знеструмлення ЧАЕС:

На сховищі відпрацьованого ядерного палива-1 зберігається близько 20 тисяч відпрацьованих паливних зборок. Вони потребують постійного охолодження. Це можливо лише за наявності електропостачання;

Якщо його не буде, то насоси не будуть виробляти охолодження. Як наслідок – зросте температура у басейнах витримки, відбудеться випаровування та викид радіоактивних речовин у навколишнє середовище;

Вітром радіоактивну хмару може перенести в інші регіони України, Білорусі, Росії, Європи;

Не буде працювати вентиляція на об’єкті. Весь персонал, який там, отримає небезпечну дозу випромінювання;

Також не працює система пожежогасіння, і це величезний ризик при пожежі, яка може статися внаслідок потрапляння снаряда.

Як повідомляли, на захопленій окупантами Чорнобильській АЕС та у зоні відчуження російські військові порушують вимоги радіаційної безпеки. Здійснюється безконтрольне переміщення особового складу та військової техніки на підприємстві, у зоні відчуження та за її межі.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) втратило зв’язок із віддаленою передачею даних від систем контролю безпеки Чорнобильської атомної електростанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus