USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чорнобильську зону зроблять комфортнішою для відвідувачів

20 Квітня 2018 12:57
Догляд за станом будівель у місті Прип’ять та облік доз опромінення, які отримають відвідувачі зони відчуження: керівник Державного агентства з управління зоною відчуження пояснив, як, враховуючи великий попит Чорнобильської зони серед туристів, її робитимуть доступнішою та безпечнішою.

Про це йшлося під час брифінгу на Чорнобильській АЕС 20 квітня.

Як зазначив голова ДАЗВ Віталій Петрук, враховуючи великий інтерес туристів (хоча термін «турист» щодо відвідувачів зони відчуження не застосовується, оскільки на її території не передбачена рекреація) до зони відчуження, ДАЗВ стало більш активно інформувати громадськість про свою діяльність та намагатися задовольняти попит відвідування об’єктів у зоні відчуження (найпопулярнішими з яких є покинуте місто Прип’ять, антена Чорнобиль-2 та ЧАЕС). Зокрема, в’їзд на територію зони хочуть здійснювати за електронними квитками, аби зменшити час очікування у чергах на КПП. Водночас, дбатимуть про заходи безпеки щодо відвідування території.

Віталій Петрук запевнив, що інфраструктуру в зоні відчуження для туристів поліпшуватимуть, починаючи від облаштування туалетів о приміщень, де відвідувачі зони зможуть переодягнутися. У найпопулярнішій туристичній локації, місті Прип’ять, планують забезпечити догляд за приміщеннями, куди заходять туристи. Здійснюватимуть моніторинг технічного стану будівель.

Окрім цього, кожен відвідувач зони відчуження матиме особистий накопичувач, щоб потім не виникало питань про те, чи трапиться щось з ним у майбутньому і щоб кожна людина знала, який рівень забруднення отримала під час відвідування зони відчуження.

Зауважимо, що практично дві третини території зони відчуження займає Чорнобильський радіаційний біосферний заповідник, решта (територія найближча до ЧАЕС) стане зоною спеціального промислового використання. Наразі створили адміністрацію заповідника, забезпечили його фінансування, приступили до плану організації території і розробки проекту землеустрою заповідника. Заповідник створений для того, щоб зберегти природне середовище і з минулого тижня його периметр інспектують спільно з поліцією представники ДАЗВ та держекоінспекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 20 Квітня 2018 13:02
для комфортності кожному на вході будуть видавати поліетиленовий пакет довжиною 2 метри

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus