USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Осіння зона відчуження: кого фіксують фотопастки

17 Листопада 2019 12:20
Не зауважуючи «ока», що спостерігає за ними, і травоїдні, і хижаки, і дрібніші мешканці Чорнобильського заповідника поводяться вільно і роблять все, що хочуть: світлини жителів Чорнобильської зони відчуження, зроблені за допомогою фотопасток, оприлюднили науковці.

Про це інформують в Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику.

Де ще можна побачити стільки різних тварин у розслабленому й природному для них стані, як не на світлинах з фотопасток?

Самці оленів ревуть, сарни (козулі) скачуть і граються, молоді олені буцаються, оленички стають дибки, вовки винюхують сліди потенційної здобичі, а зайці за звичкою кудись від когось тікають. Також фотопастки зафіксували коней Пржевальського, які поїдають верес.

Все це – миті цікавого й насиченого життя зони відчуження, зупинені фотопастками на перелогах неподалік Чорнобиля.

Світлини – з фотопасток начальника наукового відділу Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Дениса Вишневського.

Нагадаємо, тваринний світ Чорнобильської зони потрапив до документального серіалу «Our Planet» всесвітньовідомої компанії Netflix.

Заповідник на території зони створили для того, щоб зона відчуження стала зоною відродження природи.

Нещодавно у зоні відчуження започаткували унікальний експеримент, висадивши реліктові рослини.

Оскільки після виходу серіалу «Чорнобиль» від HBO у Чорнобильській зоні спостерігають туристичний бум, у вересні презентували перший туристичний путівник зоною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus