USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи безпечно в луцьких школах і дитсадках? Відповідь міського голови

10 Вересня 2022 10:22
На жаль, сьогодні в Україні немає місця, яке було б на 100% безпечним. До того ж, жодне укриття не зможе витримати прямого влучання окремих типів сучасних ракет. Однак у школі чи дитсадку в разі оголошення повітряної тривоги педагог точно проведе дітей у сховок.

Про це Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів Інформаційному агентству Волинські Новини в інтерв’ю.

Читайте тут: «Я бажаю, щоб ми зібралися на Театральному майдані відсвяткувати перемогу», – Луцький міський голова. Інтерв’ю

«Були різні, абсолютно полярні думки щодо організації навчального процесу. Ми провели опитування серед батьків учнів нашої громади. У ньому взяли участь більшість батьків – понад 23 тисячі людей заповнили онлайн-форму, яку розповсюджували керівники закладів освіти. 59% батьків виступили за очну або змішану форму навчання. Що таке змішана форма навчання? Це коли певну кількість часу, наприклад, тиждень-два, одні класи ходять до школи, інші – навчаються дистанційно, а потім навпаки. Укриття не може прийняти, наприклад, дві тисячі дітей, які вчаться в школі, навіть за умови розподілу навчального процесу на зміни.

Коли ми оглядали шкільні укриття й почалася жвава дискусія під однією з моїх публікацій у Facebook, я запитав батьків, чи вони справді вірять у те, що коли ідуть на роботу й залишають дитину вдома, під час повітряної тривоги вона спускається в укриття чи хоча би ховається у коридорі. На мою думку, вірити в це марно. Визначити ймовірність влучання ракети в школу чи багатоквартирний будинок неможливо. Але у школі вчитель точно заведе дітей в укриття», – наголосив Ігор Поліщук.

Як нагадав, першого дня навчання була справжня повітряна тривога і жодних проблем з евакуацією учнів не виникло. Педагоги супроводили дітей в укриття, де вони очікували закінчення тривоги, аби повернутися на заняття.

Читати ще: Як луцькі школярі спускалися в укриття під час повітряної тривоги

«Спеціальна комісія, яка включала, окрім працівників міської ради, представників ДСНС і Держпродспоживслужби, допустила до роботи в очному форматі 33 школи нашої громади із 38. Ми зробили максимум того, що від нас залежало, аби підготувати укриття. Сьогодні в окремих укриттях допрацьовуємо ситуацію. Наприклад, у школі №3 – труднощі, пов’язані з підтопленням підвалу, бо заклад розташований на плавунах. А укриття музичної школи імені Фридерика Шопена слугуватиме також для учнів школи №1, тому що остання не має власного.

Школи, які не допущено до очного навчання, розміщені в сільській місцевості. Вони не мають ні підвалів, ні жодних укриттів поблизу. Учням запропоновано онлайн-навчання або очне навчання з можливістю доїзду шкільним автобусом до найближчої школи з укриттям», – розповів Луцький міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
??? Показати IP 10 Вересня 2022 10:33
До чого ті випробування на дітях? Яке очне навчання в при таких примітивах бомбосховищ?
Справедливість Показати IP 10 Вересня 2022 14:10
Скажіть шановний міський голова а хто на себе бере відповідальність за безпеку дітей в навчальних закладах?
Підпільник Кіндрат Показати IP 10 Вересня 2022 22:20
" На жаль сьогодні в Україні немає місця , яке було б на 100% безпечним" - Є такі місця, які чомусь, чи то за збігом обставин чи тому , що то об"єкти , ті кого треба об"єкти, які за півроку війни не бомбили і не обстрілювали...))) А якщо серйозно, то одне з таких місць,- це занедбане і покинуте бомбосховище на території цеху механізації Гнідавського цукрового заводу. Було збудоване в 1950 х-1960 х роках на випадок ядерного удару, зараз може бути використане як Форт-Нокс Волині.)))
Мама Показати IP 10 Вересня 2022 22:49
"59% за очне і змішане навчання". Статистика завжди була великою силою!!!! Мабуть, за очне проголосували 10%, за змішане 49% і вуаля. По статистиці ми набрали більшість голосів, більше половини за очне і змішане навчання. Діти ходять в школу, наражають себе на небезпеку, а вчителі дальше скидають учням уроки у вайбер, щоб їх вчили батьки. А вчителі водитимуть дітей в укриття, отримуватимуть зарплату, 56 днів відпустки, і стогнатимуть, що їм так важко....
О Показати IP 11 Вересня 2022 12:56
Дякую, що наші діти вчаться очно. Вдома у нас теж немає бомбосховища. Все в руках Божих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus