USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Чи можуть українці відмовитися від COVID-щеплення, якщо є антитіла: пояснення МОЗ

20 Листопада 2021 10:13
Наявність антитіл до коронавірусу не є підставою для відмови від COVID-вакцинації.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерстві охорони здоров’я.

«Виявлення антитіл не гарантує наявності імунітету до всіх штамів вірусу SARS-CoV-2 та не є підставою для відмови від вакцинації. На сьогодні невідомо, яким має бути рівень антитіл для захисту та як довго вони зберігаються», – йдеться в повідомленні.

У відомстві наголошують, що перед щепленням не обов’язково робити ІФА-тестування на визначення антитіл. Це пояснюють тим, що наразі достеменно не відомо: скільки має бути в організмі антитіл, аби повторно не інфікуватися COVID.

«Тест на наявність антитіл може лише показати їх наявність або відсутність, але він жодним чином не дасть відповідь на запитання, чи захворіє людина знову або як саме перенесе коронавірусну хворобу», – зауважують у МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Айболит Показати IP 20 Листопада 2021 11:42
А вакцинація,виходить,дає 100%гарантії, що ніякі ковід19, гама,дельта та інші до нас не вчіпяться????? Ось тільки самі виробники вакцин таких гарантій не дають,.....
рОЗСУДИТЬ РЕАНІМАЦІЯ до Айболит Показати IP 20 Листопада 2021 14:33
Як показує досвід, в реанімаціях переважно не вакциновані, з тяжким перебігом переважно невакциновані, в моргах теж невакциновані. Але ти не вкацинуйся в жодному разі, справедливість повинна восторжествувати ... і вона восторжествує.
Анонім до рОЗСУДИТЬ РЕАНІМАЦІЯ Показати IP 20 Листопада 2021 15:20
Ну да - вакциновані безсмертні і в моргах їх точно нема.
рОЗСУДИТЬ РЕАНІМАЦІЯ до Анонім Показати IP 20 Листопада 2021 16:53
Да ніхто не безсмертний. Але от офіційна статистика вказує що мруть від ковіда, як мухи, саме невакциновані. Але саме ви не вакцинуйтесь, бо ще раз наголошую, справедливість повинна восторжествувати...
Вв Показати IP 20 Листопада 2021 12:27
Тоді можна подивитися дослідження інших країн. Після хвороби повторно хворіє 1.7% , Із них важко перехворіють одиниці, антитіла зберігаються від 3 місяців до 5.1 року. В середньому це 2.5 років. Вакцинація також не дає відповідь на ці питання, ніяких гарантій що ти не захворієш , і взагалі ніяких гарантій. А те що природно завжди краще штучного.
ТТ до Вв Показати IP 20 Листопада 2021 14:42
А звідки то така конкретизована медична інформація? Ви там на лубянці самі її придумуєте чи може серйозний науковий ресурс її оприлюднив? Дай посилання, якщо маєш.
гнилий ботокс до Вв Показати IP 20 Листопада 2021 15:40
Те що природнє можей краще за штучне, АЛЕ при щоб здобути природній імунітет від корони, потрібно спочатку перехворіти короною, АЛЕ ПІСЛЯ "ПЕРЕХВОРІТИ" НЕ ВСІ ВИЖИВАЮТЬ, і тому цей от "природній імунітет" дістається не всім, багато хто з таких фантазерів червів у Гараджі кормить, А МОГЛИ Б ЖИТИ !
Анонім Показати IP 20 Листопада 2021 12:32
Тоді можна подивитися дослідження інших країн. Після хвороби повторно хворіє 1.7% , Із них важко перехворіють одиниці, антитіла зберігаються від 3 місяців до 5.1 року. В середньому це 2.5 років. Вакцинація також не дає відповідь на ці питання, ніяких гарантій що ти не захворієш , і взагалі ніяких гарантій. А те що природно завжди краще штучного. Результати дослідження опублікували в журналі Blood тільки по англійськи.
ботоксШМЯК до Анонім Показати IP 20 Листопада 2021 14:44
"Після хвороби" як ти кажеш ? Ну да, ну да... Тільки от після, а вірніше під час тієї хвороби смертність велика, і тому приходиться говорити про повторне захворювання серед тих хто вижив. А вакцинація спасає від тяжких наслідків, так що так.
врач Показати IP 20 Листопада 2021 12:44
Уколізація -розвод.після ваших укольчіків і тої незрозумілої жижі Хворіють і помирають люди! Примусово мають колоти тільки тих, хто при владі,і показувати це простим людям ,на яких вони повинні працювати!
1 до врач Показати IP 20 Листопада 2021 14:45
А скільки на твоїй совісті смертей, антивакса, як думаєш?
дідо Показати IP 20 Листопада 2021 12:47
хто боїться вакцин -нехай попробує подорожник прикласти....помагає...а ще бабка -відьма лоба полиже, також помає проти вірусу....
Аут до дідо Показати IP 20 Листопада 2021 14:32
А ще антиваксам можна яйця викачати, свинячі, по лобі. Їм допоможе. ШКОДА ЩО НЕ ДОПОМОЖЕ ТИМ ХТО ПОВІРИВ В АНТИВАКСЕРСЬКУ БРЄДЯТІНУ І ЗАРАЗ В МОРЗІ.
Провізор Показати IP 20 Листопада 2021 13:09
Дуже цікавий медичний факт що вакцинація то якраз і робиться для того щоб в людини були антитіла.
Анонім до Провізор Показати IP 20 Листопада 2021 15:42
От іменно, і що б ці антитіла вберегли від тяжкого перебігу і летальних випадків. При вакцинації не потрібно крутити рулетку, - захворію-виживу-не виживу ... Вакцинований, - значить живий.
Провізор до Анонім Показати IP 21 Листопада 2021 18:17
Ну так Карл для чого вакцинуатись якщо вже є антитіла- коли при збільшенні антитіл в крові наступає цитокіновий шторм.
Місцевий Показати IP 20 Листопада 2021 19:59
Вкожного є своє право на вакцину Нажаль помирають вакциновані люди і дуже багато але цього ніхто вам нескаже Жоден врач недасть заключення якщо людина померла після вакцини що то від вакцини А скажуть що це були інші хвороби в людини що вакцина тут невинна Бачу лічно як після вакцини забирає швидка людей і нажаль навіть лікарі помирають після вакцини але цього нам ніколи непокажуть. І нескажуть ЗАДУМАЙМОСЬ САМІ Якщо по началу вакцини говорили що вакцина протипоказана людям які перехворіли на ковід Потім цей час скоротил. З пів року на три місяці а тепер вже зовсім відмінили І ще один немало важний факт Якщо людина перехворіла і має антитіла після аналізів але лікувалась дома то це нещитаєця бо треба щоб в стаціонарі тоді визнають а так ні ПОЯСНІТЬ
Анті Вошка до Місцевий Показати IP 20 Листопада 2021 21:26
А у трольні так завжди, знають всі страшилки на світі, скрізь і всього вкурсі, але от підтвердити нічого не можуть. Одним словом весь світ дурний, одна антивакса розумна... Сочіняй далі тролику, дуже інтересно.
111 до Анті Вошка Показати IP 21 Листопада 2021 00:14
Жалко людей які нерозуміютт а роблять Але нажаль цеж ми живемо в Україні в наш такий менталітет якщо я вакцинувався значть мпють всі так зробити Якщо ви вакциновані то все ви Захищені для чого вам переживать за нас Будте спокійні вам нічого незагрожує Адалі час покаже хто
Анті Вошка до 111 Показати IP 21 Листопада 2021 09:19
ШКОДА ТИХ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ПОВІРИЛИ АНТИВАКШІ, А ТЕПЕР ЧЕРВІВ В ГАРАДЖІ КОРМЛЯТЬ. ШКОДА ЛЮДЕЙ!
1111 Показати IP 21 Листопада 2021 00:23
Людина яка вакцинована вона захищена чогобоятись І нетреба навязувати другім будь спокіна і щаслива що ти захищена А я коли працюю на швидкій коли після вакцинацій поховав свого колегу то немаю бажання навязувати людям те що може причинити біду В кожной людини свій вибір
Статистика з реаніма до 1111 Показати IP 21 Листопада 2021 09:16
Статистика з реанімацій, у яких лежать під киснем саме не вакциновані, підказує людям що лише вакцинація спасає від тяжкого перебігу. Статистика з реанімацій чоловіче перекреслює всі антиваксерські страшилки.
Статистикознавчиня Показати IP 21 Листопада 2021 12:39
Є просто брехня, є брехня для блага, а є ще статистика, якою влада крутить як циган сонцем. Коли тупо і безкінечно нав'язують певну думку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus