USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку згадували тих, хто загинув заради України

24 Серпня 2017 11:33
Сповідати самого себе та запитувати, чи гідні ми дивитися у вічі Героям на фотостенді у центрі Луцька закликали лучан у День Незалежності.

Панахида за загиблими Героями Небесної Сотні та Героями АТО відбулася 24 серпня у центрі Луцька.

У заході взяли участь учасники урочистої ходи, що пройшла від Київського до Театрального майдану. Нагадаємо, що святкування розпочалося спільною молитвою перед пам’ятником борцям за незалежність України.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що з люблю у серці Герої йшли на Майдан, не збираючись бути героями, вони йшли робити те, що веліло їхнє серце – захищати свою державу, берегти батьківщину, бути щасливими господарями на своїй землі. Вони віддали життя за наше майбутнє. Очі людей на фотографіях, з його слів, зараз закликають нас берегти незалежність, вони споглядають у наше серце, дивлячись, наскільки ми бережемо те, за що вони віддали життя – батьківщину.

Митрополит закликав лучан робити перед фотостендом внутрішню сповідь, запитуючи себе про те, чи ми гідні стояти перед портретами Героїв, чи можемо дивитися їм і очі і казати «так, ми бережемо свою державу, цінності, віру», чи наше серце усе ж скорбить через те, що ми зробили не все, що могли зробити.


Михаїл наголосив, що на цьому місці потрібно сповідати своє сумління, адже це – місце примирення та єднання. Він зазначив, що потрібно розбудовувати свою землю, економіку, навчати дітей в українських вишах, тому що Україна – центр Європи, благословенне Богом місце. З його слів, Європа – це не територія, а спосіб мислення, і Україна теж повинна бути способом мислення і усвідомленням того, що це наша батьківщина. Він закликав лучан робити усе, щоб в Україні жилося щасливо та радісно, аби не виникало бажання виїздити в інші країни.

Після покладання квітів пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання. Завершили захід спільним виконанням Державного Гімну Україну, після чого присутніх запросити переглянути пряму трансляцію святкового параду у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Можливо Показати IP 24 Серпня 2017 14:11
За чиїсь прорахунки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus