USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Чи потрібна Волині програма територіальної оборони

23 Грудня 2014 15:15
Наскільки доцільним є прийняття обласної програми, що передбачає фінансування територіальної оборони, дискутували депутати облради.

Про це йшлося під час засідання інтерактивного прес-клубу на тему: «Рік, що минає: наміри, зміни та перспективи» у редакції газети «Волинь-нова» 23 грудня.

Обласна програма територіальної оборони Волинської області на 2015 рік та матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони Волинської області передбачає фінансування у розмірі 34 мільйонів гривень з обласного бюджету та мільйона гривень з інших джерел.

Як зазначив розробник програми, депутат облради Сергій Слабенко, формування таких програм передбачено указом Президента та іншими нормативно-правовими актами. З його слів, кошти на таку програму повинні бути передбачені за рахунок субвенції з державного бюджету. Він визнав, що був би щасливим, якби альтернативу цій програмі запропонувала облдержадміністрація, проте вже протягом декількох місяців вона цього не робить, тож він вирішив зробити крок на випередження.

Проект програми підтримав депутат Микола Давидюк, який зауважив, що він допоможе вирішити багато проблем, які існують зараз.

Сергій Слабенко наголосив, що йдеться про створення підрозділів територіальної оборони, які будуть керованими та підпорядковуватимуться державі. З його слів, програма деталізована у багатьох речах – від одягу до засобів зв’язку. Найгірше, з його слів, коли люди починають самоозброюватися та шукають такі форми самозахисту, що вступають в конфлікт з правоохоронними органами.

Депутат облради Валерій Діброва зазначив, що потрібно перш за все підтримувати і формувати правоохоронні органи та Збройні Сили, не створюючи паралельних структур, які будуть в своїх діях вступати в протиріччя з існуючими. На його думку, політика територіальної оборони повинна бути державною, а не «містечковою».

Голова облради Валентин Вітер повідомив, що трактування програми бачить в тому, що вона передбачає фінансування структур, які формує держава, а не створення нових. Так, там передбачається фінансування існуючих підрозділів, допомогу пораненим тощо. Він зазначив, що програма дасть змогу передбачити та локалізувати суму, щоб мати запас, який можна використати, не забираючи кошти із фінансування ДНЗ та шкіл.

Депутат Волиньради Михайло Скопюк зауважив, що потрібно провести фінансову експертизу програми, залучивши депутатів та департамент фінансів ОДА, щоб визначити, яким чином та коли будуть освоєні кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 23 Грудня 2014 16:12
дужепотрібнанах
віктор Показати IP 23 Грудня 2014 16:16
не зря говорять що війна вигідна і декому з українськи можновладців ...наприклад слабенку...ще зовсім недавно він напився і зсуддею спричинив аварію в маяках...він залагоджував з суддями справу про розкрадання 7 млн грн...тепер слабенко шукає де можна вкрасти...він з нашої україни..а як же слова його патрона ющенка що ці руки нічого не крали? чи вже крадуть?
Анонім Показати IP 23 Грудня 2014 16:28
Звичайно потрібна. Підуть бо скажуть , що будуть на території області. А потім в АТО, як батальйон "Волинь"
АТОГЕЙТ Показати IP 23 Грудня 2014 16:37
ПОТРІБНА ЯК ПОВІТРЯ, ЯК ВОДА, ЯК ХЛІБ!
месник Показати IP 23 Грудня 2014 17:25
Нам необхідне просте дотримання Закону!!! В нас немаэ контролю за ціми струтурами і за їхнім грошеворотом!!! Бо формально ми будемо готувати та фінансувати в Донецькому аеропорті Кіборгів, а в реальності душогубів Волинських Підоргів!! Але Ви не забувайте функцію територіальної оборони!!! Охорона території та місцевості, де був створений загін!! А не аж ніяк не зони АТО!!!
Хлоп Показати IP 23 Грудня 2014 17:51
Треба почати программу із тендерів на розробку та пошиття одягу та всі креатівні ідеї щодо "ряжених" висвітлювати на сайті ВН.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus