USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Чи заборонять лучанам курити на зупинках громадського транспорту

25 Жовтня 2018 16:36
Лучани збирають підписи «за» облаштування спеціально відведених місць для паління.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«За статистикою Україна сьогодні найхворобливіша нація Європи. Однією з причин є паління. І якщо палити чи не палити - це вибір курця, то дихати продуктами паління чи ні - не завжди залежить від людини. А пасивне паління теж дуже шкідливе. Попри дію Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» люди палять всюди: на вулицях і площах, на зупинках громадського транспорту, на переходах, біля входу в магазини, особливо там, де продають каву з автоматів, біля входу в торгові центри, в під'їздах, в парку відпочинку, на пляжі, на ринки», - зазначає автор петиції Дмитро Глазунов.

«Недопалки часто кидають прямо під ноги, на землю, в траву. Це створює незручності (знаю по собі, оскільки не палю). Звичайно, курців можна штрафувати, посилити вплив муніципальної поліції, але тоді виникає логічне запитання, де людям з такою звичкою палити і що для цього зробила влада? Допоки бачимо неадекватне втілення. Як, скажімо, всупереч згаданому закону, поставили попільнички на зупинках громадського транспорту, щоб усі, у тому числі і діти, і вагітні жінки дихали тютюновим димом. Не доцільно встановлювати попільнички і на переходах, в інших місцях масового скупчення людей», - йдеться в тексті петиції.

Автор наголошує, що ще в 2011 році пропонував міськраді облаштувати спеціально відведені місця для паління. Це, на його думку, стало б тим рішенням, яке могло б задовольнити всі сторони.

«Влада може залучити до цього процесу торгові мережі та заклади, які займаються продажем тютюнових виробів. І це не є якісь дороговартісні роботи. Лучанам буде приємно, коли вони побачать, що влада використовує свої посади з максимальною користю для міста, турбується про здоров'я громадян, екологію, сприяє прищепленню культури паління та формуванню взаємоповаги громадян», - наголошує Дмитро Глазунов.

На сьогодні петицію підписали 7 осіб з 300 необхідних, а до кінця збору підписів залишилось 13 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
я давно тут живу Показати IP 25 Жовтня 2018 16:46
Для чого займатися дурницями? Паління в громадських місцях (у тому числі зупинки громадського транспорту) ЗАБОРОНЕНЕ ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ!!! Потрібно виконувати те,що вже є і наказувати!!! А ви знову петиції - може спочатку висловити занепокоєння,потім глубоке занепокоєння...
Лучанин до я давно тут живу Показати IP 25 Жовтня 2018 19:54
Вы кардинально не правы. Закон Украны http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/2899-15 Курить нельзя в четко обозначеных местах и помещениях, а не в "общественных местах". В остальных местах, которые не указываются в статье 13 этого закона курить можно. Можно курить даже стоя за 1 см от остановки общественного транспорта.
Просто дописувач Показати IP 25 Жовтня 2018 17:00
Повністю погоджуюсь.Закон від 2012 року забороняє паління в громадських місцях.Крапка.До виконання.Муніципали до роботи.
я давно тут живу до Просто дописувач Показати IP 25 Жовтня 2018 18:05
У нас повно законів та постанов,розпоряджень тощо.Вся біда не в тому,що інколи ці нормативні акти недосконалі,а БІДА В ТОМУ,що закони не виконуються!!!! Як зверху так і знизу.У нас НЕМАЄ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ!!!
Емоція Показати IP 25 Жовтня 2018 17:01
До табличок треба додати розмір штрафу і viber куди можна скинути фото курця.
Просто до Емоція Показати IP 25 Жовтня 2018 17:25
іди коменти пиши в Теревенях про Луцьк, маразма кусок
я давно тут живу до Емоція Показати IP 25 Жовтня 2018 18:10
Вся проблема в тому, що немає кому штрафувати. Не пам*ятаю точно,Гонконг чи Сінгапур,але там за викинутий у неналежному місці недопалок 500 баксів!!! Якби ми платили за такі гроші (наприклад 1000-2000 грн) за недопалок,може хто і задумався б. У нас,нажаль, поки гроші цінують більше, чим своїх близьких.От і треба "бити" по тому,що найдорожче.
Анонім до Емоція Показати IP 25 Жовтня 2018 18:17
Попробуй скинь,на тебе в суд подадуть,в кращому випадку,або вирублять разом з телефоном,не маєш права фотографувати людей...
Смл Показати IP 25 Жовтня 2018 17:51
Правильно. Я за но куди дивиться поліція і не штрафують
Анонім Показати IP 25 Жовтня 2018 21:18
А що робити коли на роботі більшість колективу курить прямо на робочому місці. Куди скаржитись чи просто шукати іншу роботу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus