USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чиновники Волинської ОДА не штрафують підрядників за порушення угод

26 Травня 2014 18:31
Держфінінспекція перевірила, як здійснювали капітальні видатки обласні розпорядники коштів. З’ясувалося, що департамент ЖКГ Волинської ОДА неналежно контролює своєчасне виконання робіт та доставку матеріальних цінностей, за які сплачені аванси.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА сьогодні, 26 травня.

Зокрема, стало відомо, що департамент не нарахував штрафу за неналежне виконання договору підрядником на суму 1,7 мільйона гривень.

Йдеться про реконструкцію садочка в селі Бузаки Камінь-Каширського району. 27 серпня 2012 року з ПРАТ Вишікв АТ департамент уклав договір на роботи з реконструкції згаданого ДНЗ. Підрядник отримав аванс. Згідно з умовами договору, після отримання авансу підрядник мав виконати роботи за свій кошт, а потім отримати решту грошей. Строк виконання робіт – 142 календарні дні.

Однак підрядник не впорався з цим терміном. Департамент мав би нарахувати штрафні санкції за невиконання умов договору, однак цього не зробили. В результаті втратили 1,759 мільйона гривень штрафу.

Крім того, як повідомив начальник державної фінансової інспекції в області Анатолій Омельчук, департамент ЖКГ Волинської облдержадміністрації не здійснює належний контроль за своєчасним виконання робіт і доставкою матеріальних цінностей, у разі авансування робіт, штрафи не нараховуються. Так, неконтрольовано перераховані авансові платежі в сумі 1,5 мільйона гривень кільком підрядникам. Нині тривають перевірки на цих підприємствах, як витрачаються бюджетні кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дмитро Показати IP 27 Травня 2014 20:33
бред. я сумніваюсь що в договорі так пише. колись мав справу з бюджетними грошима і наскільки я помню то там прописана така графа що при відсутності фінансування протягом 15 днів підрядник має право призупинити роботи
Віталій Показати IP 28 Травня 2014 14:39
Так, дійсно, згідно умов договору у випадку затримки фінансування більш ніж на 15 календарних днів підрядник має право призупинити виконання робіт до відновлення бюджетного фінансування. За власні кошти підрядник будувати не зобовязувався, хоча й виконав самостійно робіт більше, ніж на 640 тис. грн., які тепер треба шукати в бюджеті, щоб віддати підряднику. Господарським судом області у справі 903/262/14 прийнято ріщення на рористь підрядника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus