USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Львівщині запустять 6 електростанцій

28 Травня 2017 08:00
До кінця року на Львівщині планують відкрити ще дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції, а також як мінімум одну гідроелектростанцію.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Впровадження проектів з «чистої» енергетики, ЕСКО-контрактів та енергоменеджменту – інвестиція в економічний розвиток Львівщини. На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, відкриваючи конференцію «Відновлювана енергетика та заміщення газу. Впровадження енергосервісу та енергоменеджменту» 26 травня у Львові.

«Реалізація проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики – це не лише можливість зменшити та замістити споживання газу. Це шлях до соціально-економічного зміцнення всього регіону та підвищення добробуту громад», - повідомив Голова Агентства.

Сергій Савчук пояснив, що, наприклад, встановлення твердопаливних котелень, вітрових електростанцій тощо сприяє активізації роботи малого та середнього бізнесу, появі нових робочих місць, збільшенню надходжень у бюджети. Крім цього, «зелені» проекти допоможуть покращити екологічний стан міст, вирішити проблему з побутовими відходами.

Голова Агентства також нагадав, що після реформи децентралізації збільшено надходження до місцевих бюджетів. «Сьогодні органи місцевого самоврядування мають більше можливостей приймати дійсно корисні рішення та інвестувати кошти у «зелені» проекти. Тому закликаю Львівщину бути активною у цьому напрямі», - сказав Сергій Савчук.

У свою чергу голова Львівської ОДА Олег Синютка розповів про перспективи встановлення нових об’єктів з відновлюваної енергетики в області.

«Ми до кінця року, окрім тих електростанцій, які запущено, плануємо відкрити ще дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції, а також як мінімум одну гідроелектростанцію. Також ми сподіваємось, що до кінця 2017-го ще 48 котелень буде переведено на альтернативне паливо", - зазначив Олег Синютка під час брифінгу, що відбувся в рамках конференції.

Учасники конференції також обговорили питання термомодернізації будівель бюджетних установ за ЕСКО-механізмом. Область готується до впровадження енергосервісу. Наразі зібрано та на сайті Держенергоефективності опубліковано дані щодо енергоспоживання 240 бюджетних установ Львівщини, які можуть бути потенційними об’єктами енергосервісу. 5 ЕСКО-інвесторів вже оголосили про готовність працювати у цій області.

Також Львівщина спільно з Держенергоефективності активно працюватиме над впровадженням систем енергоменеджменту у бюджетній сфері. За оцінками експертів, лише завдяки енергоменеджменту можна зменшити енергоспоживання у школах, дитсадках, лікарнях тощо до 20% без додаткових витрат бюджету. На сьогодні енергомоніторинг впроваджено у 6 містах та 285 установах обласного підпорядкування Львівської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus