USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДАІ просить українців в неділю не вимикати фари

18 Листопада 2012 10:35
Державна автоінспекція України звернулася до водіїв України з проханням не вимикати ближнє світло фар автомобіля, щоб вшанувати пам'ять загиблих у ДТП.

Про це йдеться у повідомленні на сайті інспекції.

Щорічно в Україні, як і в усьому світі, відповідно до Резолюції ООН, в третю неділю листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня пам'яті жертв ДТП.

Вшановувати пам'ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace», який відзначає цей день з 1993 року.

26 жовтня 2005 у своїй Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала всі країни-члени по всьому світу визнати Всесвітній день пам'яті жертв ДТП і відзначати його в третю неділю листопада.

Мета заходу:

• привернути увагу до жахливих масштабах смертності на дорогах і травм і до потенційного ризику всіх учасників дорожнього руху;
• висунути на перший план запобігання аварій і важливість більш серйозного протидії правопорушенням на дорозі;
• створити потужну суспільну підтримку ідеям зміни свідомості учасників дорожнього руху в плані взаємоповаги, дотримання правил безпеки на дорозі, підвищення водійської культури;
• згадати загиблих у ДТП і проявити співчуття до сімей, які зазнали важку втрату.

Департамент ДАІ МВС України звертається до всіх водіїв, 18 листопада, в День пам'яті жертв ДТП, в знак солідарності і підтримки включити ближнє світло фар на автомобілі, тим самим вшанувавши пам'ять загиблих у ДТП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
сеня Показати IP 18 Листопада 2012 11:28
що за бред. даі просить в неділю не вмикати фари ...но написано 18 листопада в деь памяті жертв дтп в знак солідарності і підтримки ВКЛЮЧИТИ БЛИЖНЕ СВІТЛО ФАР НА АВТОМОБІЛІ ТИМ САМИМ ВШАНУВАВШИ ПАМЯТЬ ЗАГИБЛИХ У ДТП .... кому вірити дешовой газитенке чи ДЕПАРТАМИНТУ ДАІ МВС УКРАЇНИ...
Анатолій Котлюк до сеня Показати IP 18 Листопада 2012 12:02
Міліція просить НЕ ВИМИКАТИ фари протягом дня. уважніше придивіться
Чеширский Кот до Анатолій Котлюк Показати IP 19 Листопада 2012 18:56
Анатолий, какой смысл публиковать мой комментарий, если Вы уже внесли правки в статью?
Чеширский Кот Показати IP 18 Листопада 2012 11:44
"Цілі свята:" - редакция, вы считаете, что в память жертв ДТП организую праздник? Может лучше будет звучать: "мета заходів"????
Exaboto Показати IP 18 Листопада 2012 13:41
Ближнє світло фар повинне буди увімкненим завжди. Як в більшості цивілізованих країнах світу.
Спортсмен до Exaboto Показати IP 19 Листопада 2012 14:37
Я б спочатку примусив всіх їх відрегулювати.
Марина Александрова Показати IP 18 Листопада 2012 18:38
хай би краще даї працювали ефективно, на дорозі повно полудурків, що елементарні правила дорожнього руху невиконують, не говорячи щоб повороти показувати при виконанні маневрів...
сеня Показати IP 18 Листопада 2012 20:17
прошу вибачення ..прочитав неуважно .
мандрівник Показати IP 19 Листопада 2012 09:18
Даєш "обязаловку" їздити з ближнім світлом цілу зиму. Зараз сутеніє рано - а деякі "шумахєри" їздять без світла до самого темна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus