USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Неділю вихідним для луцьких ринків не зроблять

20 Грудня 2016 13:01
У Луцьку міську раду надійшло дві суперечливі між собою петиції: про те, аби неділю зробити вихідним днем на ринках і про те, аби графік роботи ринків у місті не змінювати. Про це говорили під час круглого столу з питання встановлення на всіх ринках Луцька вихідного дня - неділі, що відбувся 20-го грудня.

Підприємці, які за те, аби не змінювати графік робити ринків, говорять про те, що саме у вихідний день у них найбільші заробітки.

«Ми писали петицію не робити неділю вихідним, адже люди з районів не зможуть приїжджати, буде значний недоотриманий дохід, збільшиться безробіття, бо підприємці почнуть згортати свою діяльність. Таким чином витісняють малий бізнес заради монополістів. Якщо треба, то ми назбираємо і три тисячі підписів», - висловився підприємець Борис Гайда.
Втім, до вихідного у неділю вони готові, але за умови, що у цей день не працюватимуть і торгові центри.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ НА РИНКУ ЛЕДЬ НЕ ПОБИЛИСЯ ТОРГОВЦІ ТА МУНІЦИПАЛИ

Підтримав їх директор департаменту підприємництва Луцької міської ради Олександр Козлюк, який зауважив, що подібна практика не популярна в Україні.

«Ми проаналізували, яка з цим ситуація в інших містах, й побачили таке: у Львові 55 ринків і лише один вихідний - у неділю, у Вінниці 9 працюють без вихідного, в Тернополі та Рівному теж всі працюють у неділю», - інформував Козлюк.

Заперечував їм підприємець Віктор Гемба, який зауважив, що ситуація, яка в Луцьку, – віджиток радянщини, адже в Європі неділя – день відпочинку.
«У нас є мережа із шести магазинів, я однозначно за вихідний у неділю. У мне сім'я 25 років без вихідного. Я об'їздив цілий світ і там всі нормальні люди відпочивають, ми ж хочемо в Європу, то давайте візьмемо з них приклад. Бо те, що зараз – радянські традиції. Більше того, кого не береш на роботу, то люди не хочуть працювати, адже неділя не вихідний. Я думаю, що петиції за роботу ринків у неділю пишуть покупці, які люблять у неділю ходити на закупи», - висловився Гемба.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИ ХОЧУТЬ, ЩОБ РИНКИ У ВИХІДНІ ПРАЦЮВАЛИ ДО 18:00

Волинські духівники теж наголосили, що вихідний у неділю – це не лише християнські традиції, а й фізична людська потреба.

«Церква завжди пропагувала, що неділя – День Господній, більше того заповідь гласить, що 6 днів треба працювати, а сьомий віддавати Богу та відпочивати. Більше того, це потрібно самій людині, аби мати належний відпочинок і якісно жити. Звісно, лікарі, поліцейські мусять працювати, також працівники сфери відпочинку, коли люди хочуть піти в кінотеатр. Але нічого не станеться, якщо ринки в неділю не працюватимуть. Звісно, це зробити не просто, але до цього треба прагнути», - наголосив голова інформаційно-видавничого центру, священик кафедрального собору в Волинській єпархії Київського Патріархату отець Віталій Собко.

Наприкінці дискусії заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко інформував, що робити неділю вихідним днем не будуть, мовляв, цього хоче незначна кількість людей.

Зауважимо, що петиція за вихідний день у неділю набрала 315 голосів, а звернення проти вихідного дня у неділю - 329 голосів. Обидві петиції ще перебувають на стадії розгляду. Втім, міськарад вже висловила своє бачення питання.

Нагадаємо, про те, що підприємці хочуть в неділю вихідний день, писали петицію ще торік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Бе Показати IP 20 Грудня 2016 13:06
Нехай базарники в неділю по селах самі свій товар возять. Нічого селянам в місто їздити.
006 до Бе Показати IP 20 Грудня 2016 13:34
А що в порт-сіті чи в ЦУМ продавцям не потрібно в церкву іти, духовно збагачуватись???? Хто хоче в любий день в церкву піде в Бога всі дні однакові, ще й вечірні служби для особливо віруючих.....
Торі до 006 Показати IP 20 Грудня 2016 15:21
"особливо віруючі" нема такого поняття). Таке враження, що цей коментар писала дуже молода людина
це Показати IP 20 Грудня 2016 13:14
смішно.в тих гемб працює на ринках пару людей..платять вони за площу по якихось асобих таріфахх..мол багато квадратів..постійно " звідкісь" вспливає ця тєма і хтось (Йовенко чи балаболкі дармові) вже бігає по ринках збирає підписи щоб спас нас женя ткачук..діпутат спасатєль..тут гемба..в тебе шість людей на варшавці..і то як зарегістрованих..ти сам там по тіліфончіку..недосипає православний...соскі горгутята..камсамольця одного смєна вже доходить вот наперед шугають..без романогоргутов вас алігархі задушуть...чого міськраду не цікавлять ділянки які високтали при Януковичі люди з чоної каси пр?подарунок доброго микалая?
Провінціалка до це Показати IP 24 Грудня 2016 23:19
Якби ви хотіли, то теж платили б "по якихось асобих таріфахх". Для цього потрібні розум, впевненість у своїй правоті і вміти писати))) А неділя всеодно буде вихідним днем, хай і не цього разу.
Провінціалка до це Показати IP 24 Грудня 2016 23:24
Якби ви хотіли, то теж платили б "по асобих таріфахх". Для того потрібні розум, впевненість у своїй правоті і вміти писати))) А неділя всеодно буде вихідним днем на ринку, хай і не цього разу.
Гембі Показати IP 20 Грудня 2016 17:49
« У мне сім'я 25 років без вихідного»-так зроби собі вихідний ,за 25 років на ринку,думаю,можеш позволити,чи жаба давить?.
Провінціалка Показати IP 24 Грудня 2016 19:24
Немаю ніякого відношення до ринку, але зраділа, коли почула про петицію, яка мала б зробити неділю вихідним. Ну для чого робити все навиворіт: понеділок- вихідний, неділя - робочий. Люди які приїжджають на закупи з села можуть так само приїхати і в понеділок. А що впаде виручка, бо в неділю вона найбільша, то виросте значить у інші дні, тому що люди які звикли купувати на ринку не побіжать в порт сіті. Приїхавши до Луцька 7 років тому взагалі була здивована, що базарних днів аж 6, але як привчили людей, так і маєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus