USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польща хоче заборонити торгівлю в неділю

22 Березня 2017 09:51
Сейм Польщі розглянув у першому читанні проект закону про заборону торгівлі в неділю у великих торговельних центрах і супермаркетах.

Більшість партій виступили за подальший розгляд цього питання у парламенті, повідомляє 24 канал.

"Проведення неділі на прогулянках по торговельних центрах не може здійснюватися коштом відпочинку працівників торгівлі і їхніх сімей", – заявив представник комітету законодавчої ініціативи по забороні торгівлі в неділю Альфред Буяра.

Він також зазначив, що в Польщі треба врівноважити права споживачів і працівників торгівлі, як це є у країнах Західної Європи. Політик наголосив, що працівники торгівлі вже 26 років чекають на цей закон та відчувають себе громадянами нижчої категорії.

В країні напередодні провели соціологічне дослідження та з'ясували, що 61% громадян не проти заборони на торгівлю в неділю. Проти проголосували 32% опитаних.

У законопроекті зазначено, що у неділю забороняється працювати великим торговленим центрам та супермаркетам. Однак заборона не поширюється на невеликі магазини, автозаправки, аптеки та кіоски.

Наразі суспільний проект закону про заборону торгівлі у неділю перебуває в сеймових підкомісіях.

Нагадаємо, у Луцьку неодноразово піднімалося питання про встановлення на всіх ринках міста вихідного дня. Самі підприємці, які за те, аби не змінювати графік робити ринків, говорять про те, що саме у вихідний день у них найбільші заробітки. Втім, до вихідного у неділю вони готові, але за умови, що у цей день не працюватимуть і торгові центри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 22 Березня 2017 10:37
А нам це пофіг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus