USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Дах луцького госпіталю 10 років не обробляли для захисту від пожеж

20 Вересня 2019 14:46
Дерев’яні перекриття даху луцького госпіталю, які мали б просочувати для вогнестійкості не менше ніж раз на 2 роки, не обробляли близько 10 років. Це стало однією з причин швидкого поширення пожежі.

Про це стало відомо під час брифінгу начальника Управління ДСНС України у Волинській області Володимира Грушовінчука.

З його слів, приміщення знаходиться на балансі Міноборони, відтак ДСНС не здійснювала нагляд і контроль за пожежною безпекою, адже це не її компетенція. В зв’язку з тим, що останні 5 років діяв мораторій на перевірки, цим, зі слів Володимира Грушовінчука, користувались окремі структури.

«Дерев’яні перекриття покрівлі просочувались для вогнестійкості 10 років тому. А мають не менше, ніж раз на два роки, а то й частіше. Таких будівель багато, ми перевіряємо навчальні, лікувальні та розважальні заклади», – зазначив Володимир Грушовінчук.

Читайте також: Весь дах – в полум’ї: палаючий луцький шпиталь з висоти. Відео

Нагадаємо, пожежа в госпіталі спалахнула близько 2:20 ночі. Пацієнтів оперативно евакуювали каретами «швидкої» та автомобілями до Луцької міської клінічної лікарні. О 3:12 займання локалізували, а о 5:00 ліквідували.

Експерти розглядають 3 ймовірних версії виникнення пожежі в приміщенні Луцького гарнізонного госпіталю: паління, коротке замикання або загорання в наслідок проведення ремонтних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Євген Показати IP 20 Вересня 2019 19:19
"Експерти розглядають 3 ймовірних версії виникнення пожежі в приміщенні Луцького гарнізонного госпіталю: паління, коротке замикання або загорання в наслідок проведення ремонтних робіт." - а ПІДПАЛ не розглядають?
НІ до Євген Показати IP 21 Вересня 2019 10:30
не розглядають,бо так і прстіше і легше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus