USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дармовий аукціон: як у Луцьку розпродали комунальне майно

2 Листопада 2018 11:18
Міська влада у 2012 році активно розпродувала комунальне майно. За рік з молотка могло піти до 5 приміщень. У Луцьку продали комунальний будинок за 180 тисяч гривень, разом з ним ще бонусом пішли і комунальні підприємства, які там знаходяться.

Це не єдиний приклад щедрого розпродажу комунального майна у Луцьку владою попередньої каденції. Продавали усе підряд за оптовими цінами.

Як так сталося та чому владці минулої каденції розпродали майже пів міста дізнавались журналісти телеканалу Аверс.

Ось цей величезний будинок у центрі міста збудували ще у 1941 році. Раніше він належав заможній волинській родині, потім тут був готель, згодом - один з департаментів міської ради. Будівля є однією з архітектурних окрас вулиці Крилова.

У 2007 році управління перенесли в інше місце, а комунальне майно простояло пусткою 5 років. Тоді ж міська рада оголосила аукціон на продаж будівлі площею майже 1700 квадратних метрів. Стартова ціна була 8 мільйонів, але охочих не знайшлося. Тоді міська влада знизила ціну до 2 млн 800 тис. грн. І приміщення купили.

Як пояснили тоді владці, якби приміщення не продали - воно так би і стояло пусткою. Однак комунальне майно продали фактично за безцінь.

Наступний об'єкт площею майже 500 кв м за адресою Грабовського 5. За радянських часів тут був військовий комісаріат. За часів незалежності приміщення занепало і влада знову вирішила продати комунальне майно у приватну власність. Оцінили у півмільйона гривень. Зараз на цьому місці стоїть житловий будинок.

Таких будинків із землею можна назвати багато.

Активний розпродаж комунального майна був у 2012 році. Влаштував такий дармовий аукціон колишній директор відділу управління міської комунальної власності. Очолював управління у 2012 році Тарас Яковлєв. Журналісти Аверсу вирішили дізнатись у екс-директора, чому він поставив свої підписи під договорами, за якими міська влада втратила приміщення та земельні ділянки.

Детальніше у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 2 Листопада 2018 12:32
Незрозуміло чому дармовий. 5соток землі на грабовського за 17тис. $ це дарма???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus