USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Дай йому по голові». У Києво-Печерській лаврі монахи напали на журналіста, поліція відкрила кримінал

4 Листопада 2021 22:23
У четвер, 4 листопада, під час пожежі в Києво-Печерській лаврі на журналіста Магнолія-ТВ, який знімав інцидент, напали і відібрали телефон.

Відповідне відео було опубліковано на сторінці телеканалу у фейсбуці, пише НВ.

Один із чоловіків у рясі, очевидно чернець, відібрав у журналіста телефон. Коли журналіст попросив віддати його майно, намісник Лаври, що стояв поруч, митрополит Павло (Лебідь) наказав своєму підлеглому «нічого не віддавати».

«Видали все, а потім віддай», – наказав ієрарх ченцю.

Він також додав, щоб той «дав йому по голові».

Звертаючись до журналіста, настоятель Лаври заявив, що той не має права вести зйомку, адже його «сюди не запрошували». Конфлікт тривав кілька хвилин. Зрештою священнослужителі пообіцяли віддати телефон після того, як відеозапис буде стерто. На цьому відео обривається.

Як повідомили у поліції Києва, за фактом перешкоджання журналістській діяльності біля Києво-Печерської лаври розпочато кримінальне провадження

Під час висвітлення події священнослужителі заважали роботі представника засобів масової інформації та намагалися відтіснити його з місця проведення зйомки.

До поліції надійшло повідомлення від журналіста одного із телеканалів про те, що невідомі перешкоджають його професійній діяльності під час висвітлення події про пожежу на вулиці Лаврській. В цей час на місці події працювала слідчо-оперативна група Печерського управління поліції, яка прийняла заяву у представника засобів масової інформації.

Попередньо правоохоронці встановили, що священнослужителі заважали працювати журналісту та намагалися відтіснити його з місця проведення відеозйомки, а також відібрати телефон.

За цим фактом у поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту.

Читати ще: Скандальний митрополит заявив, що сповідав маніяка Онопрієнка у Нововолинську та не здав його міліції

Митрополит УПЦ (МП) Павло Лебідь очолює Лавру понад 20 років. За цей час ієрарх неодноразово потрапляв у гучні скандали, сварився з журналістами, порушував дорожні правила на подарованому Mercedes і був депутатом Київради від Партії регіонів.

У четвер, 4 листопада, на території Києво-Печерської лаври сталася пожежа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Любі свині Показати IP 4 Листопада 2021 22:48
Гопота в рясах.
Він до Любі свині Показати IP 4 Листопада 2021 23:03
Ні, ти що. Єтож церква з багатолетнєй історієй. Єто всьо наклеп. Не может бить, оні істінно веруіщіє люди.
Народна прокуратура до Він Показати IP 5 Листопада 2021 11:55
Ага. Нещодавно, коли описували одного єпископа-боксера з ПЦУ, котрий не дуже любить собак, багато коментаторів вправлялись в образі самої цієї церкви. Але ПЦУ відреагувала миттєво і відсторонила цього єпископа від здійснення богослужінь. Подивимось, як поведе себе у цій ситуації московська церква. Особисто для мене видається цікавою сама тенденція дій священників. Враження, ніби у нас в семінаріях готують якихсь шаолінських монахів-воїнів, котрі відстоюють свої погляди не переконанням, а прийомами кунгфу
дідо Показати IP 5 Листопада 2021 05:52
РПЦ має бути заборонена до закінчення війни.
Glover Показати IP 5 Листопада 2021 06:55
А чому туда ходити, до тих - бородатих аферистів в жіночому одязі?
До любих свиней Показати IP 5 Листопада 2021 07:43
Гопота - більше підходить до так званих журналістів.
я Показати IP 5 Листопада 2021 08:21
час гнати тих попів
Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 08:27
Паша-мерседес він такий......не смиренний.
Євросоюз Показати IP 5 Листопада 2021 08:53
Все більше схиляюся до того, що всяка релігійна організація (не віра) - гроші. І московська, і польська, і турецька....... Опіум для народу, як казав один чоловік.
Лучанка Т до Євросоюз Показати IP 5 Листопада 2021 18:17
Ви праві, там нічого шукати. Це чистий бізнес, який не платить жодних податків. Більш того, не чують землі під ногами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus