USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ДБР заочно вручило підозру мільярдеру Жеваго

27 Вересня 2019 15:42
Держбюро розслідувань заочно вручило підозру екснардепу Костянтину Жеваго, якого раніше перевіряли на причетність до схеми з розтрати та легалізації 2,5 мільярдів гривень банку «Фінанси та Кредит».

Про це повідомила у Facebook перший заступник голови ДБР Ольга Варченко.

За її словами, під час досудового розслідування встановили, що офшорна компанія у період 2007-2014 років відкрила кредитні лінії в іноземних банках.

«Згодом, між фінансовими установами (банком «Фінанси та кредит» та іноземними банками) було укладено договори застави на суму понад 113 мільйонів доларів США, якими український банк поручався за офшорну компанію власними коштами, що були розміщені на кореспондентських рахунках в іноземних банках-кредиторах.

У 2015 році за невиконання зобов’язань офшорною компанією за кредитними договорами іноземні банки стягнули з рахунків банку «Фінанси та кредит» саме ті 113 мільйонів доларів. Заставу іноземні банки списали одразу після того, як банк «Фінанси та кредит» було оголошено неплатоспроможним», – зазначила Варченко.

Жеваго мав прибути в ДБР 27 вересня об 11:00. Жеваго фігурує в кримінальному провадженні № 62 019 000 000 000 888 від 14 червня 2019 року.

В прес-службі Костянтина Жеваго на запит НВ Бізнес відповіли, що бізнесмен «не зміг прибути до Державного бюро розслідувань у зв’язку з проходженням лікувальних заходів закордоном, що є поважною причиною, яка передбачена статтею 138 Кримінального процесуального кодексу України».

Прес-служба Жеваго звертає увагу на той факт, що йому не був відомий процесуальний статус у кримінальному провадженні, з приводу якого Костянтин Жеваго викликається до ДБР. «Не була надана інформація чи він є стороною чи іншим учасником даного кримінального провадження, ніколи не викликався, не надавав пояснення і не допитувався в ньому, навіть в якості свідка», — повідомили у прес-службі бізнесмена.

«Таким чином порушуються вимоги статей 135 та 137 Кримінального процесуального кодексу України щодо порядку виклику в кримінальному провадженні та його змісту», — повідомили у прес-службі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus