USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Бізнесмен Костянтин Жеваго не проживає за вказаною у французькій поліції адресою, – ЗМІ

20 Квітня 2023 15:40
Підозрюваний у розтраті український бізнесмен Костянтин Жеваго, екстрадиції якого домагається Україна, в порушення зобов’язань суду не проживає за адресою, наданою органам юстиції Франції.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах.

На Жеваго, який раніше вніс заставу, суд міста Шамбері наклав низку зобов’язань: проживати в Куршевелі, не покидати материкову Францію і відмічатися у відділку поліції три рази на тиждень.

За даними джерела видання, Жеваго відмічається у поліцейському відділку, але не проживає за адресою, наданою органам юстиції Французької Республіки.

За словами співрозмовника УП, це може свідчити про порушення зобов’язань, встановлених судом.

Крім того, стало відомо, що Велика Палата Верховного суду скасувала визнання недійсним договору 2002 року про купівлю-продаж 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Ferrexpo і передачу їх чотирьом компаніям – колишнім акціонерам підприємства. Таким чином Верховний суд залишив Жеваго 40% Полтавського ГЗК. Рішення про скасування постанови було винесено 19 квітня, передає пресслужба суду.

Нагадаємо, 27 вересня 2019 року Жеваго повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату $113 млн коштів банку «Фінанси та кредит». Також підозри оголосили низці топменеджерів банку.

9 жовтня 2019 року повідомлялося, що бізнесмена оголосили в розшук по Україні.

В липні 2021 року ДБР повідомило, що Жеваго оголошено у міжнародний розшук Інтерполу.

27 грудня 2022 року поліція Франції затримала Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель. Суд у Шамбері за поданням ДБР виніс рішення про екстрадиційний арешт Жеваго.

Мільярдер у суді заявив, що справа проти нього є політичною. Жеваго запропонував внести заставу в мільйон євро, а також інші гарантії. Суд надав йому таку можливість.

У березні 2023 року фонд гарантування вкладів фізичних осіб домігся арешту активів власника АТ «Банк «Фінанси та кредит» Костянтина Жеваго у межах забезпечення позову про відшкодування збитків банку та його кредиторів на суму майже 46 млрд грн.

Суд у французькому місті Шамбері відхилив запит української сторони про екстрадицію бізнесмена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus