USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Деякі українці можуть вийти на пенсію раніше 60-ти років. Які категорії та як оформити виплати

20 Березня 2023 12:12
У той час, як у березні пенсії в Україні проіндексували не всім, деякі категорії населення мають право вийти на пенсію достроково. Зокрема, це учасники бойових дій. Окрім того, серед претендентів – військовослужбовці, начальницький і рядовий склад органів внутрішніх справ, а також поліцейські, які брали участь у бойових діях.

Також правом дострокового виходу на пенсію можуть скористатись чоловіки після досягнення 55 років та жінки після досягнення 50 років, інформують Українські новини.

При цьому наявність страхового стажу впливає на призначення виплат. Для чоловіків він має складати не менше 25 років, для жінок – 20.

Які потрібні документи:

– паспорт;

– документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків;

– документи про стаж;

Читати ще: Українців цьогоріч чекають ще два підвищення пенсій. У кого виплати зростуть на 1500 грн

– документи, які засвідчують особливий статус особи (посвідчення учасника бойових дій та довідка про період участі у бойових діях).

Як подати заявку?

Звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду України особисто;

подати документи через вебпортал електронних послуг ПФУ (треба прикріпити скани своїх документів та використати кваліфікований електронний підпис або електронну систему BankID).

Як повідомляли, 1 березня попри воєнний стан в Україні відбулася щорічна індексація пенсій. Виплати підвищили на 19,7% для 10,5 млн пенсіонерів.

Читати ще: Стали відомі подробиці індексації пенсій

Тим часом українські пенсіонери віком від 70 років можуть розраховувати на щомісячні компенсаційні виплати в близько 300-570 грн. Однак лише за умови, що пенсії, які вони отримують, менше ніж 10 340 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus