USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

День народження у луцькій книгарні без світла, але з «Капелюхом чарівника». Фоторепортаж

18 Серпня 2019 09:58
У книгарні «Є» відбувся традиційний суботній захід для юних шанувальників друкованого слова. Раніше ми вже розповідали про майстер-класи, на яких під керівництвом художниці Ірини Сардак-Бондарук малеча та дорослі створювали різні цікавинки. Сьогодні ж мисткиня виступила у незвичному амплуа – озвучувала мультфільм.

Саме демонстрацією старої плівкової картини за мотивами твору Туве Янссон «Капелюх чарівника» вирішили відзначити день народження всесвітньовідомої письменниці. І хоча «мама мумі-тролів» народилася 9 серпня, а захід відбувся 17 – хіба ж це могло стати на заваді святу?

До того ж, як розповіла Ірина Сардак-Бондарук, справжнім дивом було те, що вдалося знайти одну із небагатьох вцілілих плівок саме з твором Янссон. До речі, її книги Ірина прочитала вже у студентські літа, але вони їй дуже сподобалися.

Пощастило і з робочим проектором, необхідним для перегляду раритетної стрічки. У цьому Ірині допоміг вже традиційний асистент – Андрій Бондарук. Сьогодні художнику довелося попрацювати кіномеханіком – налагоджувати техніку та прокручувати плівку. Зрозуміло, що картинки на слайдах підписано російською. Вихід з цієї ситуації також знайшли – художниця читала адаптований текст нашою рідною мовою. Відзначимо, це лише підсилило атмосферу заходу, відтворюючи той час, коли стрічки були «німими».

Закінчився імпровізований кінопоказ оплесками задоволених гостей заходу, адже діти були вражені його незвичайною атмосферою і технікою, на якій їхні батьки дивилися мультики та фото-слайди. У залі лунали запитання, коли ще можна буде подивитися схожі картинки, малі глядачі обговорювали персонажів та сюжет. А дехто одразу попрямував до полиці з книгами Туве Янссон, адже жодна стрічка не здатна замінити задоволення від читання!

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus