USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутат розповів, чому досі не призначили вибори міського голови Луцька

8 Жовтня 2017 21:29
Через відсутність достойного кандидата на міського голову в партії БПП «Солідарність» та їх сателітів, Верховна Рада досі не призначила вибори у Луцьку.

Про це під час ефіру на «Громадському радіо» розповів депутат Луцької міської ради Андрій Козюра.

Наталка Соколенко: Чому Верховна Рада не призначає нарешті вибори міського голови у Луцьку?

Андрій Козюра: У влади немає впевненості в тому, що кандидат, якого вони виставляють — переможе. Тому владі не потрібні ці вибори. Для того, щоб бути впевненому у своїй перемозі, потрібен кандидат. Такого кандидату на сьогодні ні в діючого ні в «БПП», ні в їхніх сателітів немає.

Андрій Куликов: Але тут є протистояння між різними гілками влади. Голова обласної ради представляю партію «УКРОП», голова облдержадміністрації — «БПП». Отже, можливо це не вигідно не тільки останнім.

Андрій Козюра: Наразі більшість сформована — це «УКРОП», «Батьківщина», «БПП» три «радикали» і два колишні члени «БПП». В силу цього більшість сформована, і більшість прийняла те рішення, яке було необхідне, мається на увазі звернення до Верховної Ради про призначення позачергових виборів міського голови, і направила. Більше того, профільний комітет парламенту через день розглянув звернення, і прийняв необхідне рішення, де вніс відповідну постанову до парламенту. Проте у парламенті двічі ставилося на голосування, але його не приймали.

Наталка Соколенко: А як щодо відповідальності місцевої щодо виконання рішення суду про поновлення екс-секретаря міської ради Луцька Юлії Вусенко на посаді. Чому воно не виконується?

Андрій Козюра: Прикро, що суд дозволяє собі вільне трактування закону під свою відповідальність. Призначення секретаря є виключна компетенція Луцької міської ради. Не голови, не когось одного, а рада призначає. І для призначення такого секретаря, він має згуртувати навколо себе більшість, яка в подальшому має за нього проголосувати, а це є таємне голосування.

В такому самому секретному порядку рада і зміщує секретаря. На сьогодні, такий секретар обраний. І рада двічі ставила проект рішення про поновлення Вусенко на посаді, однак жодного разу рішення не набуло силу, і рада висловила свою точку зору про те, що розглянути рішення про поновлення Вусенко на посаді, і Вусенко поновлена на посаді не була. Ще раз кажу, що це виключно компетенція міської ради. Коли суд, визначаючи у цій постанові пише, що голова Луцької міської ради мажє бути поновлений на посаді. Але апріорі такої посади не має. Як одноособово діючий секретар ради може поновити Вусенко на посаді? Тобто необхідно себе звільнити, а її призначити? Ми розуміємо, чому таке рішення суду з’явилося. Проте це нонсенс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
124 Показати IP 8 Жовтня 2017 22:42
досить одного Гунчика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus