USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутатам закортіло побачити майбутній металобрухт

24 Січня 2012 11:15
Члени «бюджетної» комісії міськради вирішили на власні очі побачити тролейбуси, які планує списати Луцьке підприємство електротранспорту. Лише після ознайомлення з ситуацією вони визначаться, чи рекомендувати раді дати дозвіл на такий крок.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів міськради 23 січня.

Як зауважив директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Грицанчук, після проведення інвентаризації тролейбусів з’ясувалося, що 9 із них варто списати. Причина – жахливий стан кузова, мовляв, «вони давно без руху стоять». Керівник підприємства також наголосив, що акти технічного стану є до кожного з цих 9 тролейбусів.

Іван Грицанчук пропонує продати списані транспортні засоби на металобрухт, щоправда, скільки можна буде виручити грошей за це, поки не знає.

Також директор ЛПЕ запевняє, що ремонтувати ці тролейбуси немає сенсу, адже це - дорого. Хоч і констатує, що новий «рогатий» коштує значно дорожче. «Вартість нового тролейбуса з автозаводу (Луцький автозавод корпорації «Богдан», ‒ «ВН») – 1 мільйон 800 тисяч гривень».

Пропозицію голови комісії Олега Чернецького запропонувати підприємцям відремонтувати ці тролейбуси і перевозити ними людей на комерційних засадах, відкинули члени комісії.

Так, «бютівець» Сергій Григоренко зауважив: «Тролейбуси – це соціальний транспорт. Це з розряду ‒ Герберт Уельс «Марсіани».
Тим часом пропозицію члена комісії Антона Сосновського поїхати й подивитися на ті тролейбуси, які планують списати, колеги підтримали.

Зауважимо, що, за словами Івана Грицанчука, наразі містом курсують 40 тролейбусів і ще 3 працюють в режимі техобслуговування. Всього ж на ЛПЕ 67 тролейбусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Vik Показати IP 24 Січня 2012 11:56
9 тролейбусів, які непрацюють, відповідно неприносять прибуток - як лишній баласт, тягне на дно. Здати на металолом - це примітивніша ідея, пів країни уже здали, пора ввімкнути мозок (якщо він ще працює). Щоб зробили б в Європі? Да все що завгодно, перетворили б тролейбуси на літні кафе, покрасили б "підшаманили"б і поставили як памятник, як клумби, як зупинки вкінці кінців... ідей багато. Я пропоную з 9 неробочих тролейбусів, зібрати 4 робочих, повідбирати, ще хороші деталі, корпуси, шассі, все що вироблене чи непридатне - можна здати на брухт, на виручені кошти можна виточити потрібні деталі, чи купити нові, тобто потратити на ці ж 4 троля. Можна якщо захотіти. От тільки легше здати і роздєрєбенити
TFA Показати IP 24 Січня 2012 12:32
Я вже писав коментар до вчорашньої новини, що там з тих 9 штук 3-4 дійсно в більш-менш нормальному стані. Їх реально підняти, було б бажання.
Роман Показати IP 24 Січня 2012 13:49
А шо? Зараз прихватизують УкрЗалізницю, а потім і до електротранспорту дійде, продадуть все під нуль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus